Spennende tider i Trøndelag: Nå trenger Vy mange flere sjåfører

Produsert av Adresseavisen Brand Studio for Vy

White, Gesture, Font, Line

Vy har vunnet flere spennende anbud i Trøndelag. Derfor er de nå på jakt etter mange dyktige bussjåfører, som vil være med på denne spennende reisen.

Tidligere i år ble det kjent at det var Vy Buss som ble tildelt kontraktene for ruteområdene NORD, MIDT og SØR i Trøndelag. Det blir med andre ord nok å gjøre for bussjåførene i Vy i årene som kommer i Trøndelag.

I forbindelse med oppstarten av disse ruteområdene er de på utkikk etter flere dyktige folk på laget.

– Det er virkelig spennende tider i Vy – og det er utrolig mange gode jobbmuligheter for folk med førerkort klasse D, YSK og kjøreseddel, forteller Tommy Holden, teamleder for Vy i Støren.

I tillegg til de nye ruteområdene er det også en annen ting som sørger for at behovet for bussjåfører kommer til å være stort i årene som kommer.

– Jeg pleier å si at å være bussjåfør må være verdens beste jobb – det er jo aldri noen som slutter her, sier Holden med et smil.

– Det er et sunnhetstegn at folk ønsker å bli værende i jobben sin lenge, men nå er det mange som nærmer seg pensjonsalder.

– Det er et stort behov for flinke folk. Slik situasjonen er nå er du nærmest sikret en god og fast jobb på dagen – hvis du har de rette kvalifikasjonene, forklarer han videre.

Er du nysgjerrig på mulighetene i Vy? Eller kanskje kjenner du noen som kan være interessert?

Trykk her for å se de spennende stillingene!

Personal computer, Output device, Peripheral, Table, Laptop

Lang fartstid

Holden har jobbet med tunge kjøretøy siden 1999, da han gikk på tungtransportlinja på Tiller i Trondheim.

Etter å ha vekslet litt mellom å kjøre buss og lastebiler har han siden 2012 jobbet med å sørge for at passasjerer kommer seg fra a til b i Trøndelag.

– Jeg trives veldig godt i Vy. Det er et stort og solid selskap, som legger til rette for at alle skal ha det bra på jobb. Det føles trygt å ha en slik arbeidsgiver, sier Holden.

Han er i dag teamleder i selskapet, og tilbringer mesteparten av tiden på kontoret sitt der han sørger for at kabalen med sjåfører i distriktet og ruter går opp.

Men han tilbringer også fortsatt litt tid bak rattet. Det er han glad for.

– Det beste med å kjøre buss er at man har sine faste arbeidstider. Det er veldig forutsigbart, samtidig som du har muligheten til variasjon i arbeidshverdagen. Du kan blant annet kjøre vanlig rutebuss, turbuss eller skolebuss, hvis det er ønskelig.

Noe for deg eller noen du kjenner? Trykk her!

Husk lyd!

Slik er det å være sjåfør i Vy:

Gode utviklingsmuligheter

Nå er de altså på jakt etter flere dyktige sjåfører over hele Trøndelag. Å kunne kjøre buss er en selvfølge, men er det noen andre kvalifikasjoner Vy ser etter? Må en bussjåfør ha godt humør?

– Haha, det hjelper absolutt på! En bussjåfør bør i det minste like å snakke med folk og selvfølgelig like å kjøre bil. Det er også fint om de har erfaring fra buss eller transportnæringen, men det er ikke et absolutt krav, sier Holden.

I Vy får du nemlig en god innføring i faget uansett hvor mye kompetanse du har med deg i bagasjen fra før. Holden forteller at de ønsker å legge alt til rette for at nyansatte sjåfører skal få en god start på Vy-karrieren.

– Vi har en solid pakke på opplæring med en rekke fagpersoner som hjelper deg med å komme godt i gang som bussjåfør. Hvis det er noe du mangler eller føler deg utrygg på, så har vi flinke folk som veileder deg, sier Holden.

Han forteller videre at det også er muligheter for sjåfører å videreutvikle seg videre i selskapet.

–  Jeg er et godt eksempel på det. Jeg har ingen annen utdanning, bortsett fra videregående skole. Har du lyst til å utforske nye muligheter i selskapet, som for eksempel i teknisk avdeling, klargjøring eller andre avdelinger, så er det gode muligheter for det, sier Holden.

Trykk her for å se jobbmulighetene i Vy!

Vy trenger mange flere flinke sjåfører bak rattet i Trøndelag.

Digitaliseringen har kommet til bussjåføryrket. Hver sjåfør har hvert sitt nettbrett. Der får de blant annet oversikt over arbeidsdagen og mange nyttige tips og triks.

Digitale bussjåfører

Bussjåføryrket har forandret seg i løpet av de siste årene. I likhet med en rekke andre bransjer, så har også digitaliseringen gjort jobbhverdagen enklere for de ansatte.

– Alle sjåfører i Vy har sittt eget nettbrett. Det er det viktigste verktøyet i arbeidshverdagen til sjåføren. Her får de oversikt over sin arbeidsdag og status på bussene. I tillegg er nettbrettet også utstyrt med en egen læringsportal, der du blant annet kan få smarte råd og tips, slik at du igjen kan utvikle deg i jobben din, sier Holden.

Han forteller videre at sjåførene også kan følge med sin egen kjørestil via ulike kjørestilutslag, som de måles etter. Med dette programmet får du med andre ord hjelp til å utvikle en behagelig og sikker kjørestil.

Holden forteller videre at bussjåførene i Vy også får gleden av å sitte bak rattet i helt nye og toppmoderne busser, som gjør jobben morsommere.

Communication Device, Gadget

Det er med andre ord mange gode grunner til å jobbe som bussjåfør i Vy.

– Vi har et utrolig godt arbeidsmiljø med mye kompetanse og lite gjennomtrekk. Her kan bussjåfører få en variert arbeidshverdag og de skal føle seg godt ivaretatt hos oss. Vi lar sjåførene komme med innspill når det gjelder turnuser og skift, og vi gjør så godt vi kan å legge til rette for at våre sjåfører skal få en stabil og god arbeidshverdag.  

– Hvis du synes det høres spennende ut å jobbe i Vy, så er det bare å ta kontakt med oss. Vi kan gi deg en god innsikt i hvordan det er å jobbe her. Det er også mulig å ta en prøvetur, hvis det er ønskelig, sier han avslutningsvis.

Her kan du lese mer om stillingene i Vy i Trøndelag!

Kjenner du noen som burde lese denne saken? Her kan du dele den med en venn:

Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Adresseavisen Brand Studio, en del av mediehusets annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

Azure, Font
Logo, Font, Text
White, Gesture, Font, Line