Trenger flere flinke kolleger: Derfor trives sjåførene Frode og Ilona i jobben sin i Vy

Produsert av Adresseavisen Brand Studio for Vy

White, Gesture, Font, Line

Vy trenger mange nye bussjåfører i Trøndelag. Sjåførene Frode Værnes og Ilona Simutiene er ikke i tvil – dette er drømmejobben.

Frode Wærnes jobbet som lastebilsjåfør i over 20 år. Nå jobber han som bussjåfør i Vy - og stortrives med det!

Mode of transport, Air travel, Automotive design, Smile, Vehicle, Comfort, Passenger

Nylig ble det kjent at Vy er på jakt etter mange flere dyktige bussjåfører i hele Trøndelag. Behovet er stort i dag og kommer til å bli enda større i årene som kommer.

Én av dem som har grepet sjansen i Vy den siste tida, er Frode Værnes. Etter over 20 år som lastebilsjåfør bestemte han seg for å bytte beite i fjor.

– Jeg ville prøve noe nytt og hadde egentlig tenkt å slutte å kjøre tungbil. Men så fikk jeg et tilbud om å starte som tilkallingsvikar her på Vy, sier Frode Wærness, som har jobbet som bussjåfør i Vy i Trøndelag i over ett år nå. Han er fast bestemt på at dette var et riktig valg.

– Jeg stortrives som bussjåfør og har aldri angret på det valget. Det eneste jeg angrer på er at jeg ikke startet tidligere, sier Wærness.

Vil du vite mer om jobbmulighetene i Vy? Klikk her!

Husk lyd!

Slik er jobbhverdagen til Frode:

«Maskorama»

For Wærness er den sosiale delen og serviceaspektet ved bussjåføryrket noe av den største forvandlingen etter han startet i Vy.

Og det stortrives han med.

– Når man jobber i en lastebil, så bli man litt «einstøing». Som bussjåfør treffer du mange forskjellige mennesker i alle aldre. Og man blir godt kjent med mange av dem, sier han.

Wærness hadde sin første arbeidsdag i Vy under koronapandemien. Han forteller at etter hvert som verden begynte å gå mer og mer mot normalen, så ble det også en litt annen hverdag på jobb.

Vy har flere ledige stillinger blant annet på Hitra/Frøya og på Fosen:

Er du en av Vys nye bussjåfører på Hitra eller Frøya? Trykk her!

På Fosen søker de etter bussjåfører i deltidsstillinger og sjåfører til delte skift.

– Da munnbindpåbudet forsvant ble det nesten litt «Maskorama» på jobb hver dag – når du endelig fikk se fjesene bak munnbindene, sier han med et smil.

Han forteller at han og kollegene er i overkant sosiale. Derfor har han et spesielt ritual før jobbdagen starter.

– Jeg pleier å komme rundt en halvtime eller time tidligere på jobb for å drikke kaffe og prate «skjit» med kollegene mine. Det sier litt om hvor godt jeg trives her, legger han til.

Vil du bli en del av dette miljøet? Trykk her!

Forutsigbarhet

Selv om han stortrives med kollegene sine, arbeidsoppgavene og passasjerene, så er det en spesiell ting han setter øverst hos Vy.

–Det viktigste for meg er forutsigbarheten. Uten tvil, sier Wærness og utdyper:

– Du vet når du starter på jobb og når arbeidsdagen er over. Det er mye mer forenlig med tanke på barn, familie og fritidsaktiviteter. Det er en stor forskjell fra den bransjen jeg jobbet i tidligere, legger han til.

Og han har heller ikke noe imot å gå i uniform.

– Jeg var ikke kledd slik i mine tidligere jobber, for å si det slik. Nå slipper jeg å tenke på å bli møkkete på klær og hendene. Nå er jeg like ren når jeg starter på jobb, som når avslutter for dagen, sier Wærness.

Ilona Simutiene er en av kollegene til Wærness på Støren, og bekrefter at arbeidsmiljøet er utrolig godt.

– Arbeidsmiljøet er helt supert. Jeg har blitt tatt godt imot fra første stund og har bare gode ting å si om kollegene mine og lederne. Her stiller vi opp for andre og har det bra sammen på jobb, sier Simutiene.

– Men jeg håper selvsagt at det kommer flere damer inn i yrket, det er litt for få av oss. Det er en fantastisk jobb, legger hun til.

Vil du bli bussjåfør i Vy? Trykk her!

Vy har flere ledige stillinger blant annet på Hitra/Frøya og på Fosen:

Er du en av Vys nye bussjåfører på Hitra eller Frøya? Trykk her!

På Fosen søker de etter bussjåfører i deltidsstillinger og sjåfører til delte skift.

Husk lyd!

Derfor er Ilona så glad i jobben sin:

Variasjon

Med sine fem år som bussjåfør har hun lengre fartstid enn Wærness. Hun husker godt sin første arbeidsdag.

– Da kjørte jeg skolebuss i Budal. Elevene synes det var veldig spennende med en ny bussjåfør, og at jeg var dame. Det var en fin start på karrieren, sier Simutiene, og legger til at variasjonen i arbeidsoppgavene er en viktig faktor for henne.

– Vi som er sjåfører, har mye valgfrihet på hvilke ruter vi ønsker å kjøre. Om det så er rutekjøring eller skolekjøring, så finner man alltid gode løsninger på turnusen sammen med lederne våre.

Begge forteller at det er spennende tider i Vy og de gleder seg stort til å få enda flere kolleger på laget.

Men hva slags type kolleger ønsker de seg?

– Du må like å snakke med folk og være opptatt av å gi en god kjøreopplevelse til passasjerene, det er viktig. I tillegg er det viktig å være litt fleksibel. Plutselig er det en teknisk feil på bussen, som du må ta deg av. Eller kanskje en kollega trenger hjelp med å sette på kjettinger på hjulene. Vi er opptatt av å hjelpe hverandre, så det er også en fordel med godt humør, sier Frode og Ilona.

De er ikke i tvil om at hvis du har førerkort klasse D, så er dette en gyllen mulighet for deg.

Hvis du har lyst å jobbe et sted med varierte arbeidsoppgaver, med ordnete arbeidsforhold og forutsigbare arbeidstider, så må du sende inn en søknad. I tillegg har vi et sosialt og godt arbeidsmiljø, som du fort vil bli en del av, sier bussjåførduoen avslutningsvis.

Høres ut som noe for deg – eller noen du kjenner? Trykk her!

Kjenner du noen som burde lese denne saken? Her kan du dele den med en venn:

Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Adresseavisen Brand Studio, en del av mediehusets annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

Azure, Font
Logo, Font, Text
White, Gesture, Font, Line