– Viktig for oss i Vy at folk skal ha det bra på jobb

Produsert av Adresseavisen Brand Studio for Vy

White, Gesture, Font, Line

Norges største busselskap trenger flere sjåfører i Trøndelag. Tar du sjansen og søker deg til Vy, så ligger alt til rette for at du skal kunne trives som bussjåfør.

Tidligere i sommer ble det klart at Vy har vunnet tre anbud, som strekker seg over hele Trøndelag. Det er med andre ord sikre og gode jobbmuligheter for deg som kan kjøre tunge kjøretøy, og som ønsker å prøve deg som bussjåfør.

– Vi har allerede hundrevis av dyktige sjåfører, og flere skal vi bli. Vi har hele tiden behov for nye sjåfører, og håper at mange søker på stillingene som ligger ute, sier administrerende direktør i Vy Buss, Ole Engebret Moe Haugen.

– I tillegg til bussjåfører er det også behov for blant annet renholdsarbeidere, folk med teknisk kompetanse og ledere. Det er med andre ord et bredt spekter med muligheter hos oss i Vy, legger han til.

Vil du vite mer om mulighetene i Trøndelag? Klikk her!

Husk lyd!

Ole Engebret om Vy Buss i Trøndelag:

Trøndelagsvisitt Dagen vi møter Ole Engebret Moe Haugen har han tatt turen til Trøndelag for å ta en gjennomgang av virksomheten.

– Det er bestandig hyggelig å ta turen til Midt-Norge. Vi har møtt utrolig mange dyktige folk her, som har mye stolthet og eierskap til jobben og samfunnsoppdraget vi har. Det er godt å se, konstaterer han.

Vi møter han på Sandmoen, der bussjåførene i Trondheim har sitt hovedkvarter – når de ikke er på veien!

Her er det blant annet store og lyse lokaler, garderober, sosiale soner og en fristende kantine. Latteren sitter løst og praten går blant folkene på huset.

Ole Engebret Moe Haugen mener at nettopp det er en av nøkkelfaktorene for at sjåførene skal trives på jobb.

– Det viktigste vi gjør for at folk skal trives på jobb, er å legge til rette for et godt samhold og arbeidsmiljø. Da er det viktig med gode relasjoner mellom sjåførene, teamledere og verneombud, slik at vi kan legge til rette for at sjåførene skal få en så behagelig og enkel arbeidshverdag som mulig, sier han.

– Vi ser at dem som kommer hit, de slutter ikke med det første. Jeg tror det handler om at vi er en hyggelig arbeidsplass, med godt arbeidsmiljø og flinke ledere som tar folk imot på en god måte.

Vil du bli bussjåfør i Vy? Klikk her!

Siw Singstad ble bussjåfør etter et veddemål. I dag er hun teamleder for Vy i Trondheim.

Picture frame, Smile, Yellow

Sosiale tiltak

En av dem som sørger for at sjåførene i Trondheim får en god velkomst, er Siw Singstad. Hun er teamleder her på Sandmoen, og er den nærmeste lederen for 97 sjåfører i Trondheim.

– Her i Trondheim har vi mange gode sosiale tiltak, samlinger, festligheter og ikke minst støttefunksjoner, sier Singstad.

– For eksempel her i byen har vi gode trafikkledere, som hele tiden er klar for å hjelpe sjåførene hvis det skulle oppstå noe mens de er ute på veien. I tillegg har vi en veldig fin teknisk avdeling og vaskehall, slik at sjåførene slipper å gjøre det selv. Her kan du kunne starte dagen med å sette deg inn i en oppvarmet og kjøreklar buss, legger hun til.

I tillegg til å være teamleder, kjører hun fortsatt buss. Hver morgen frakter hun elever til skolen i Klæbu.

– Det er en helt fantastisk jobb! Jeg elsker å kjøre buss, og når man kjører de samme elevene hver morgen får man et spesielt forhold til dem. Og man får høre mye morsomt på jobb, smiler Singstad, som har kjørt buss siden 1994.

– Det startet som et veddemål med en kompis. Tanken var bare å kjøre noen år, men jeg fant fort ut at dette var det jeg ville gjøre frem til jeg bli gammel.

Vil du vite mer om jobbmulighetene i Trøndelag? Klikk her!Husk lyd!

Se Siw fortelle om Vy-hverdagen:

Høyt under taket og mangfold

I likhet med direktøren, trekker Singstad frem arbeidsmiljøet som en av de største trivselsfaktorene i Vy.

– Det er høyt under taket og veldig mangfoldig. Her passer du inn akkurat som du er, sier Singstad.

Alle nyansatte får en god og grundig opplæring før de kjører alene på veiene i Trøndelag. Du skal med andre ord føle deg trygg bak rattet når jobben virkelig starter. I tillegg har du hele tiden muligheten til å friske opp kompetansen din.

– Hver sjåfør har hver sitt nettbrett, som er deres viktigste verktøy i arbeidshverdagen. I tillegg til å få oversikt over arbeidstid og slikt, så finner man også mange nyttige e-læringer. Det blir utviklet internt med god hjelp av de flinke folkene som jobber ute i driften, sier Singstad.

Her finner du blant annet videoer, oppgaver og tester fra hverdagen til sjåførene. Vy jobber stadig for å gjøre opplæringen enda bedre, med blant annet moduler om HMS, ergonomi og kosthold og ernæring.

– Vi har mottatt mange gode tilbakemeldinger, spesielt fra de nye sjåførene, om at de har god nytte av dette når de skal ut på veien, sier Singstad.

Vil du vite mer om stillingene i Trøndelag? Trykk her!

Som bussjåfør kommer man langt med et smil.

Gesture, Font

Kjør med et smil

Nå ser alle i Vy i Trøndelag frem til å få mange nye sjåfører på laget. Administrerende direktør Moe Haugen forteller at behovet for flinke sjåfører kommer til å være stort i lang tid fremover.

– Vi har en stor markedsandel og kapasitet som selskap, som gjør at vi vil posisjonere oss godt her i Trøndelag de neste ti årene, sier han.

Men hva mener direktøren skal til for å skape gode bussjåfører?

– Det er viktig for oss at sjåførene har det bra på jobb. Kjører de buss med et smil, så smitter det over til passasjerene, sier Moe Haugen.

– Men det er også viktig at de kjører behagelig, slik at kundene våre føler seg trygge. Det er noe vi setter mye fokus på under opplæringen av nyansatte. I tillegg er det en fordel å være strukturert og ha orden på jobbhverdagen, legger han til.

Høres dette ut som noe for deg? Eller kanskje du kjenner noen som kunne tenke seg å prøve ut bussjåføryrket?

Her kan du lese mer om de spennende stillingene i Vy!

Kjenner du noen som burde lese denne saken? Her kan du dele den med en venn:

Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Adresseavisen Brand Studio, en del av mediehusets annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

Azure, Font
Logo, Font, Text
White, Gesture, Font, Line