Går ikke mer for Pokémon

Mobilspillet Pokémon Go fikk ikke unge voksne til å røre seg mer, ifølge en ny studie. Etter økt aktivitet i starten, er aktivitetsnivået hos de fleste tilbake til det vanlige etter seks uker.

Pokémon Go-spillerne har ikke opprettholdt aktivitetsnivået. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix  Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Den første uka etter nedlasting gikk spillerne i gjennomsnitt 955 ekstra skritt om dagen, har forskere ved det amerikanske Harvard-universitetet funnet ut.

Studien har fulgt 1182 voksne i alderen 18 til 35 år over tid, og for de fleste av dem var aktivitetsnivået etter seks uker tilbake til hva det var før de la ut på monsterjakt.

– Vi er i startfasen med å forstå hvordan den typen spill kan ha positive helsefordeler. De gir folk en grunn til å gå ut og sosialisere seg, sier Kathrine Howe, en av forskerne bak studien.

Spillet er lastet ned over 500 millioner ganger siden lanseringen i juli, og det ble også populært i Norge.

Både statsminister Erna Solberg (H) og Venstre-leder Trine Skei Grande er blant politikerne som har brukt mobilen for å fange Pokémon, og i september roste helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) spillteknologien.

– Jeg har blitt litt skuffet som helseminister, fordi Pokémon Go har gjort mer for folkehelsen denne sommeren enn jeg har klart å gjøre på tre år. Det er mye å hente ved å ta i bruk nye spill, også når det gjelder helse, sa Høie da. (©NTB)

På forsiden nå