Ny undersøkelse: Fant oftere feil på Iphone enn på Android-telefonene

Skal du kjøpe ny telefon? Da bør du lese dette først.

ØKER KRAFTIG: Brukerne har rapportert at det er flere feil på Iphonen enn før, det viser en undersøkelse utført av Blancco Technology Group.  Foto: Martine Furulund

Saken oppdateres.

Brukere av Iphone opplever oftere feil enn Android-eiere. Og de opplever feil oftere nå enn de gjorde tidligere. Det viser en undersøkelse gjort av dataselskapet Blancco Technology Group, skriver det amerikanske teknologi-nettstedet BGR. Selskapet lever av å utvikle programvare for datasikkerhet.

I siste kvartal 2015 var det kun 15 prosent av telefonene som var med i Blanccos diagnoseprogram som hadde feil. En telefon regnes som at den har feil dersom det er noe galt med hardware, software eller apper, som ikke kan fikses med en oppdatering. I tredje kvartal 2016 hadde hele 68 prosent av Iphoner en feil som ikke en oppdatering kunne fikse. Iphone 6 er verstingen i fjerde kvartal i 2016, opplyser nettstedet.

Samtidig har Android-telefonene sett en nedgang fra 85 prosent telefoner med feil i siste kvartal 2015, til 35 prosent i andre kvartal 2016.

Slik samler de inn informasjonen

For å gjennomføre undersøkelsen samler Blancco Technology Group inn intern data fra mobilbrukere og mobilprodusenter som bruker programmet Blancco Mobile Diagnostics.

Blancco Mobile Diagnostics er et program som gjør at mobilbrukere raskt kan finne ut hva som er galt med telefonen. I mange tilfeller løses problemet, men om det ikke er mulig gjennom en oppdatering, blir telefonen regnet som å ha en feil.

Hva slags telefon har du? Svar i pollen nederst i saken!

De vanligste feilene Iphone-brukerne opplever er apper som kræsjer, overoppheting og problemer med hodetelefonene. Android-brukere rapporterer om vansker med kamera, batterilader og USB.

Apple svarer til nettstedet at en del Iphone 6-eiere kan oppleve problemer etter å ha mistet telefonen på et hardt underlag, og på den måten «ha påført telefonen stress».

Vi har snakket med Apple Norge, de ønsker ikke kommentere.

VELGER DET TRYGGESTE: Det er lettere å velge det produktet du har kjent i mange år, slik er det også med mobilen, mener Torgeir Waterhouse. Han er direktør for internett og nye medier i IKT Norge.   Foto: Akhenaton Images / Shutterstock

MER RESSURSER: Bør legge mer vekt på testing og utvikling, mener Torgeir Waterhouse som er direktør for internett og nye medier i IKT Norge.   Foto: IKT Norge

Mer ressurser til utvikling og testing

Tallene i undersøkelsen viser at man må legge mer ressurser i utviklingen og testingen, mener direktør for internett og nye medier i IKT Norge, Torgeir Waterhouse.

Han påpeker viktigheten av å oppdatere Iphonen eller Android-telefonen hver gang det blir tilgjengelig for brukerne.

– Det er kontinuerlig viktig at folk oppdaterer telefonen på grunn av sikkerheten. Da har man oppdatert systemet, rettet feil og man holder systemet mest sikret, påpeker Waterhouse.

  • Stemmer det?

Apple og Samsung de største på markedet

Det er mange som eier flere mobiltelefoner. Noen kan ha en jobbtelefon og privattelefon, mens noen legger den gamle telefonen i skuffen når de kjøper en ny. I Norge har Iphone en høy markedsandel sammenlignet med resten av verden, sier Waterhouse.

– Det er lettere å velge noe man er godt kjent med. Det er en viktig faktor for folk. De har ofte ulike preferanser som hvordan designet er og innholdet i telefonen som påvirker deres valg, sier han.

Apple og Samsung er de største produktene i det norske markedet, forteller kommunikasjonssjef i fagorganisasjonen Elektronikkbransjen, Marte Ottemo.

Elin Johnson   Foto: Martine Furulund

Har du Iphone eller Android-telefon?

Navn: Elin Johnson

Alder: 50

Bosted: Verdal

– Jeg har Iphone. Jeg er veldig fornøyd med den og kunne ikke tenke meg å bytte mobil slik det ser ut nå.

Roar Nielsen  Foto: Martine Furulund

Navn: Roar Nielsen

Alder: 54

Bosted: Oslo

– Jeg har en Android-telefon. Mobilen er helt ok. Det er ikke alltid den fungerer så er ikke helt fornøyd, men det er en jobbtelefon.

– Det er første gang jeg ikke har en Iphone på seks år. Jeg synes Iphone er lettere å håndtere enn den telefonen jeg har nå.

Kristina Høiby  Foto: Martine Furulund

Navn: Kristina Høiby

Alder: 25

Bosted: Århus

– Nå har jeg en Iphone, og jeg er veldig fornøyd med den. Jeg kunne ikke tenke meg å bytte mobil. Jeg har mange venner som har Android-telefon, men jeg syntes Iphone er veldig lett å bruke.

Tobias Hvattum  Foto: Martine Furulund

Navn: Tobias Hvattum

Alder: 23

Bosted: Oslo

– Jeg har en veldig gammel Iphone. Jeg er fornøyd med mobilen, men kunne også ha vært fornøyd med en Android-telefon.

– Jeg føler at smarttelefonene er veldig like i dag. Jeg trenger kanskje å bytte min gamle Iphone snart til en litt mer nyere en.

På forsiden nå