Denne ekornfamilien har egen blogg

Britt Arnhild Wigum Lindland har en hobby litt utenom det vanlige. Hun blogger på vegne av en ekornmamma som bor i hagen.

TITTEI: Her er Pea og Muskat. De koser seg på taket på boden til matmor.  Foto: Britt Arnhild Wigum Lindland

Saken oppdateres.

Bloggen 1.mai: «Søndag forsvant «Kongle» mens jeg og de andre ungene lå og hvilte litt etter frokost. Kan tro jeg ble redd».

I en bod i hagen til Lindland på Huseby i Trondheim bor en nylig utvidet ekornfamilie.

— Vi bor nært Bymarka, og har alltid hatt ekorn rundt huset, sier matmor Britt Arnhild Wigum Lindland til Adressa.

FRU FRØ-NØTT: «Jeg har et enormt sug etter noe godt for tiden» kunne fru Frø-Nøtt fortelle da dette bildet ble tatt i slutten av april.  Foto: Britt Arnhild Wigum Lindland

For kort tid siden ble årets første kull med ekornunger født. Dette inspirerte Lindland til å opprette en bloggom familien som har fått navnet «Frø-Nøtt».— Jeg prøver å lage en ekornhistorie, hvor det er mamma-ekornet som forteller, sier hun.

«Kongle» forsvant

Hver dag skriver «Fru Frø-Nøtt» om hverdagen med de små. Søndag 1. mai fortalte hun at «Kongle», ett av barna, var forsvunnet.

BABY-EKORN: Fra ekornmammas blogg 30. april: «Muskat er nok den som er mest glupsk av ungene mine. Han våkner mange ganger i løpet av natta og vil ha mere mat. Det blir jeg så kjempetrøtt av, så i dag tidlig tok jeg han med ut på taket av huset vårt og viste han hvordan han kan finne mat der. Det likte han kjempegodt»  Foto: Britt Arnhold Wigum Lindland

«Han forsvant mens jeg og de andre ungene lå og hvilte litt etter frokost, og da jeg våknet kunne jeg ikke finne henne noe sted. Kan tro jeg ble redd», forteller «Fru Frø-Nøtt» påbloggen.Heldigvis dukket ekornungen opp ved området der Lindland mater fuglene.

Ikke tamme

Lindland sier ekornene er skeptiske til mennesker. Hun forsøker heller ikke å temme dem.

— De voksne kan være et par meter unna oss, men ekornungene har foreløpig ikke vett nok til å være redde. De kan komme veldig nært, men vi gjør ingenting for å få dem tamme, sier hun.

Det er veldig koselig med ekorn i hagen, og gøy å dele opplevelsen. Akkurat nå blogger jeg daglig. Britt Arnhild Wigum Lindland

I hagen blir de matet, men ellers får de være i fred. Lindland forteller at det ofte er turgåere som stopper og kikker på dem fra en gangvei like ved.

— Det er veldig koselig med ekorn i hagen, og gøy å dele opplevelsen. Akkurat nå blogger jeg daglig, men det kommer jeg sikkert ikke til å fortsette med på sikt, sier hun.

  • Har du gitt barnet ditt et dyrenavn?

- Lærerik og morsom

BLOGGER: Britt Arnhild Wigum Lindland synes det er så hyggelig med ekornbesøk at hun vil dele opplevelsen med andre.  Foto: Privat

Lindland sier hun opprettet bloggen som en hobby til glede for store og små. — Selv om ekorn-mammaen forteller, prøver jeg å legge inn litt som handler om ekorn. Slik blir bloggen også litt lærerik, og morsom for både barn og voksne, sier hun.

På sikt håper hun også at barnebarnet, som nå er fem måneder, kan få glede av fortellingene.

— Etter hvert kommer jeg kanskje til å lage en bok til barnebarnet mitt, sier Lindland.

Slik kan du doble artsmangfoldet. Ønsker du å få med deg lignende saker? Vi har en egen Facebook-gruppeog Twitter-profilfor Familie og oppvekst.

På forsiden nå