Ikea tilbakekaller barneleke

Ikea tilbakekaller LATTJO trommestikker og LATTJO tungetromme på grunn av kvelningsfare.

GUMMIKULE KAN LØSNE: Ingen hendelser om kvelningsulykker er rapportert, men flere medarbeidere ved IKEA har rapportert om at gummikulen på trommestikkene kan løsne eller skrus av. IKEA vil være føre var.   Foto: IKEA

Saken oppdateres.

Ikea oppfordrer kunder som har kjøpt LATTJO trommestikker eller LATTJO tungetromme om umiddelbart å gjøre dem utilgjengelige for barn og levere dem tilbake til et Ikea-varehus, der de får igjen pengene.

Det skriver selskapet i en pressemelding.

Etter 22. juli 2011 sluttet norske leketøyskjedere å selge slike leker .

Forebyggende tiltak

Ikea skriver videre at de har fått seks rapporter om at ei løs gummikule kan medføre kvelningsfare for små barn. Ingen hendelser er rapportert, og tilbakekallelesen er et forebyggende tiltak.

– Filosofien vår er at vi bare tilbyr produkter som vi ville gitt til våre egne barn. Til tross for at LATTJO trommestikker og LATTJO tungetromme tilfredsstiller relevante sikkerhetsstandarder for leker, tilbakekaller vi disse produktene som et forebyggende tiltak, sier Cindy Andersen, leder for avdelingen for barneprodukter.

Kundene slo til da et dukkehus ble satt ned fra 2499,— til 199,-.

Trenger ingen kvittering

Kunder kan levere tilbake LATTJO trommestikker og LATTJO tungetromme på et hvilket som helst Ikea-varehus og få igjen pengene. Det er ikke nødvendig å vise kjøpsbevis (kvittering) for å få refundert beløpet.

Lattjo trommestikker og Lattjo tungetromme har vært i salg i alle Ikea-markeder siden 1. november 2015.

Har du barn i lekealder? Her er flere artikler du kanskje liker:

På forsiden nå