Slik slår du av Snapchats nye funksjon

Snapchats nye oppdatering Snap Map er omdiskutert. Slik slår du den av.

NY OPPDATERING: Den nye funksjonen skal kun være synlig mellom brukere som følger hverandre, og kan slås av. Velger du å være synlig for andre, vil posisjonen automatisk oppdateres når applikasjonen er åpen.   Foto: Skjermdump, Snapchat

Saken oppdateres.

Funksjonen lar brukerne se hvor venner befinner seg ved hjelp av telefonens stedstjenester. Posisjonen vil automatisk oppdateres når applikasjonen er åpen, og er synlig mellom brukere som følger hverandre.

Snap Map kommer når du oppdaterer siste versjon av Snapchat, og til brukere som har gitt godkjennelse for steds- og lokasjonstjenester.

Som bruker kan du imidlertid velge det såkalte spøkelsesmoduset for å hindre at alle eller enkelte venner ser deg på kartet.

Data- og personverneksperter er kritiske til billeddelingstjenestens oppdatering, og på Facebook råder Kripos foreldre til å gå gjennom innstillingene sammen med barna.

PS: Det er ikke bare Snapchat som bruker stedstjenester. Twitter, Facebook og Instagram har også denne funksjonen, og her kan du se hvordan du skrur dem av.

Fire enkle steg for å gjøre deg «usynlig» på Snapchat:

Her er en annen måte:

Ønsker du å få med deg lignede saker? Vi har en egen Facebook-gruppe og Twitter-profil for Familie og oppvekst.

Har du tips til denne saken? Ta kontakt!

På forsiden nå