JAN GULDAHL

Jan Guldahl er død, 65 år gammel.

Han døde 15. mai i Marbella i Spania, der han ble rammet av akutt sykdom.

Jan Guldahl var øyekirurg, han var eier og leder av Trondheim Øyelegesenter.

Jan var pioner. Allerede i 1990 var han med på å sette i gang Norges første øyelaser. Derfra bygde han møysommelig opp det som i dag er en av Norges største klinikker for refraktiv kirurgi, behandling av nærsynthet, langsynthet og skjeve hornhinner.

Få, om noen øyekirurger i Norden, har utført flere synslaseroperasjoner enn Jan.

Som person var Jan seg selv hvert minutt, hvert sekund. Usnobbete og nærmest i konstant opposisjon til vedtatte sannheter. Han kunne være ytterst stridbar og utfordret alt som minnet om maktmisbruk og arroganse.

Jan hadde humor som få. Han lo ofte med pasientene, men ikke av dem. Han var interessert i pasientene utover deres diagnose, en egenskap som fulgte ham helt fra han som nyutdannet lege begynte å kjøre legevakt i Oppdal, Rennebu og Midtre Gauldal.

Jan sparte aldri på kreftene. Verken privat eller på jobb. Velordnede arbeidsdager fra åtte til fire var ukjent for ham.

Både for nåværende og tidligere ansatte ved Trondheim Øyelegesenter kom meldingen om Jans død som et sjokk. Jan var på sitt eiendommelige vis selve motstykket til livets sårbarhet. Han var et menneske som ville leve og dø med støvlene på, og det gjorde han.

Jan Guldahl etterlater seg en rungende stillhet ved Trondheim Øyelegesenter.

Nåværende og tidligere ansatte

ved Trondheim Øyelegesenter

Minneord i Adresseavisen