GRETE WENNES

Tiden har stått stille siden 18. juli.

Vi måtte stoppe opp, ta oss igjen og kjenne etter. Vi trodde vi var godt forberedt. Men at vi ikke kunne regne med Grete lengre, var et nådeløst faktum. Vi hadde lurt oss selv til å håpe at hun skulle klare seg, for alltid. Sterke, flotte, gode Grete!

Grete Wennes takket ja til styreverv i Trondheim Jazzfestival i 2009. Dette ble viktig for festivalens utvikling. Med Gretes solide kompetanse innen organisasjon og ledelse medvirket hun til å løfte festivalen mot nye høyder.

Grete ble alvorlig syk i 2012, og var fra første dag åpen om sykdommen. Hun valgte å fratre noen av sine mange verv, men var klar på at styrevervet i Trondheim Jazzfestival var noe hun ville prioritere. I ettertid er vi dypt takknemlig og kan slå fast at hennes innsats ble uvurderlig for festivalens suksess og fremtid.

Grete var styreleder de to siste årene. Som styreleder evnet hun å hente ut hvert enkelt styremedlems kvalitet og talent, noe som bidro til å inspirere og engasjere hele styret, og gi rom for medlemmenes ulike bidragsmuligheter. Hun hadde evnen til å se alle, hun var inkluderende, målrettet og inspirerende.

I styrerommet nevnte aldri Grete sitt spesialfelt verdibasert ledelse. Men hun etterlevde det. På en raffinert og ujålete måte stilte Grete de riktige spørsmålene om hva, hvorfor osv. Hele tiden med saken i hovedsetet; hvordan løfte og bygge festivalen videre.

Selv om Grete etter hvert ble veldig syk dukket hun opp på konserter, ulike sponsorarrangement og på fest for å takke av de frivillige. Alt dette gjennomførte hun på sitt elegante vis. For henne var alle like viktig.

Grete visste hvor sårbar festivalbransjen er. Det var nok grunnen til at hun på sitt siste styremøte 20. juni (hennes siste fødselsdag) hadde satt «hvordan gjøre Jazzfest mest mulig robust?» på dagsordenen.

Trondheim Jazzfestival og kultur- og kunnskapsbyen Trondheim er blitt fattigere uten Grete, men hennes fotavtrykk vil prege arbeidet vårt fremover. Hennes føringer vil ligge til grunn for vårt videre arbeid.

En kjempe har falt. Grete Wennes etterlater seg et stort tomrom. Heldige er vi som fikk sitte i styret med Grete. Som fikk ta del i hennes innsikt og kunnskap om å lede med hjertet og by på seg selv. Det har vært et privilegium. Vi vil for alltid ha med oss Gretes utrolige innstilling til både liv og virke.

Våre tanker går til familien.

En siste takknemlig hilsen fra Trondheim Jazzfestivals styre, stab og frivillige, ved Sissel, Venke, Tore, Geir Jarle, Arnfinn, Stig, Merete og Ernst Wiggo

Minneord i Adresseavisen