ERLING MELVIN AUNE

Erling Melvin Aune døde 13. august, 82 år gammel. Rosene henger med hodet i hagen rundt tomannsboligen vår, som om de skjønner at Erling aldri kommer hjem igjen. For 55 år siden bygde han huset i Svalevegen på Byåsen med hjelp fra familie og venner, og flyttet inn i den ene halvparten med Anne Lise og de tre barna.

I 33 år har vi vært så heldig at vi har fått lov til å dele hus med Erling og Anne Lise. Det har vært en glede. Raust har Erling bydd på sine kunnskaper om hus, tomteforhold og nabolag, ofte har han også bidratt med praktisk hjelp til å reparere et gjerde, en rørledning eller et skakt vindu.

Erling satte pris på en god prat. Han brydde seg om små og store, og ville alle vel. Levende kunne han også fortelle om egne oppvekstår på Rognes, om flommen i 1940, om frigjøringsdagene i 1945, om jaktturer i fjellet, om familiens hytteprosjekter og om reiser til eksotiske mål. Smilet, den lune humringen og den treffende replikken var aldri langt unna.

Erling vil bli savnet i gata vår, han var en hedersmann, en bauta som mange kunne lene seg til. Etter at dødsbudskapet bredde seg sist søndag, er det flere enn rosene som henger med hodet. Nabolaget blir aldri det samme.

Vi ønsker Anne Lise og resten av familien alt godt.

Halldis Nergård

Per Christiansen

Minneord i Adresseavisen