HELGE GEORG LORENTZEN

Søndag 12. november fikk vi det triste budskapet om at Helge har forlatt oss, 57 år gammel.

Helge ble født og vokste opp i Trondheim og fikk sin utdannelse fra Trondheim Økonomiske Høgskole og høyere revisorstudium ved Norges Handelshøyskole i Bergen. Han startet sin karriere i 1986 hos revisor H.J. Husøy før han begynte hos Ernst & Young i 1987. Etter noen år gikk veien videre til Arthur Andersen & Co, men etter to år var han tilbake til Ernst & Young som leder av revisjonsvirksomheten i Trondheim og som partner i selskapet. De siste årene har Helge vært regionleder for EY i MidtNord, som omfatter alle kontorene fra Tromsø i nord til Fosnavåg i sør.

Helge har betydd mye for EY, for revisjonsmiljøet i Trondheim og for kolleger både ved vårt kontor i Trondheim og ellers i Norge og Norden. Med sin fagkompetanse og forretningssans var han svært god til å bistå sine kunder, men også til å komme i kontakt med nye forbindelser. Helge var en person som ønsket å skape noe rundt seg.

Det står stor respekt av den jobben Helge gjorde, det han utrettet i markedet og med sine medarbeidere, og hvordan han sto på for de rundt seg. Helge var en forretningsmann, men også snill, omtenksom og generøs. Han var en lagspiller og en kaptein på laget, som var opptatt av å hjelpe og veilede andre frem i gode posisjoner. Dette gjorde Helge meget godt likt, og han kunne derfor også utvikle kunder og mennesker på en god måte.

Helge ble syk sommeren 2016 og fikk påvist kreft i september 2016. Han tålte operasjon og behandling svært godt, hadde pågangsmot og godt humør, og fulgte behandlingen ved St. Olavs. Samtidig var han mest mulig sammen med sin Kristin og barna. Han fikk mange gode dager og opplevelser sammen med dem og sine venner. Helge var optimistisk og ville bli frisk igjen, og med en sterk Kristin ved sin side kjempet de iherdig. Det samme gjorde det dyktige helsepersonellet ved St. Olavs. Inntil for få måneder siden var håpet at sykdommen var under kontroll, men utviklingen tok en annen vending og Helge ble raskt svakere utover høsten.

Vår medfølelse går til Kristin, alle barna og Helges venner.

Det er et stort tomrom i EY og vi savner lederen, mennesket og latteren!

Takk for alt Helge!

Kolleger og venner i Ernst & Young