UNNI KVELSTAD

Mandag fikk vi i Industri Energi den triste beskjeden om at Unni Kvelstad var gått bort etter en tids sykdom. Hun ble 61 år gammel. Dette er et budskap vi mottar med stor sorg.

Vi kommer aldri til å glemme verken medmennesket Unni eller engasjementet hennes. Hun var en utrolig viktig representant for plastbransjen og hadde et sjeldent sterkt engasjement for de lavtlønnede. Kampen for rettferdighet var den store drivkraften hennes. Unni var alltid på de svakes side.

Vi hadde stor nytte og glede av Unnis deltakelse både som tillitsvalgt ute i bedriften og som representant i landsstyret og forbundsstyret. Hun var alltid positiv og lett å samarbeide med. Hun hadde alltid et godt humør og var opplagt.

Fra 1998 var Unni leder av Levanger Kjemiske Fagforening, og siden 2010 var hun også leder av samarbeidskomiteen Kjemisk Teknisk Vest. Begge vervene beholdt hun helt fram til slutten. Unni tok jobben som tillitsvalgt på største alvor. Hun var oppsøkende og sa fra når ting ikke var slik de skulle være. Samtidig lot hun aldri anledningen gå fra seg til å framsnakke og gi ros til andre som fortjente det.

Unni verdsatte møtene med andre mennesker, og vi vil alle huske henne som en varm og tilstedeværende person. Hun hadde alltid historier å fortelle og var også åpen om sykdommens oppturer og nedturer.

Unni sto på og lot seg ikke knekke. Heller ikke sykdommen fikk lov til å ødelegge. Hele veien var hun en ukuelig optimist og gledesspreder. Og hun ville alltid være med og være sosial! Flere i forbundet snakket med henne for bare tre uker siden. Da var Unni sikker på at hun kom til å delta både på landsstyremøte i desember og møte i samarbeidskomiteen i januar. Det var typisk Unni. Hun satte seg mål og ga seg ikke. Hennes engasjement for fagbevegelsen var så sterkt at det til tider kan ha fungert som en medisin for henne.

Vi synes det er veldig trist at Unni nå er borte. Hun etterlater seg et merkbart tomrom. Vår aller dypeste medfølelse går til hennes familie og barnebarn.

På vegne av Industri Energi, Frode Alfheim

Minneord i Adresseavisen