MARTIN HULSUND JOHNSEN

Tirsdag 14. november mottok vi den triste beskjeden om at Martin hadde gått bort etter kort tids sykeleie, bare 32 år gammel.

Martin dukket opp på trening hos oss i Trondheim Basketballklubb (TBBK) i begynnelsen av 2000-tallet, og ble raskt en av kjernepersonene i klubben. Da klubben etter noen år fikk en nedgangsperiode, var Martin den ene av to spillere som ukentlig møttes for å holde aktiviteten i gang. De holdt på i tosomhet i en toårs periode før flere spillere kom til. Derfor er vi i dag Martin stor takk skyldig for at TBBK i det hele tatt eksisterer, og har fått en egen serie i rullestolbasket, den eneste i Trøndelag.

Laget består av flere med temperament og til tider kan det gå ei kule varmt. Martin beholdt roen, samtidig som konkurranseinstinktet hans var på topp. Langskuddene er noe ingen andre på laget er i besittelse av, men Martin kunne plassere ballen i kurven fra trepoengslinjen – til jubel fra resten av teamet og de på sidelinjen. Som lagkamerat var han en vi alltid kunne stole på, og blant kjernespillerne under kamper.

Martins hjelpsomhet var enestående, og trengte noen skyss til og fra trening eller kamp, stilte han alltid opp. Om det var for å komme på godsiden med dommerne vites ikke, men det ble også en fast oppgave for ham å hente dommer Jeff, som fikk skyss både til og fra kamp. Martins engasjement for å få alt til å fungere gjorde også at han blant annet rekrutterte personer til sekretariatet, og han ble også valgt som nestleder i klubben på årsmøtet i 2017.

Når klubben deltok i ulike arrangement, var det en selvfølge at Martin skulle være med. For å nevne noe var han med laget til Studentlekene, Grenseløse Idrettsdager og undervisning for studenter på NTNU. Han var pådriver for at laget skulle delta i turneringer, eksempelvis gjentatte turer til Bergen, og han deltok også på landssamlinger. Selv om vi var få, var tilbakemeldingene at samspillet på laget vårt var enestående. Martin spilte de andre gode, og han kjente hver enkelts sterke og svake sider.

Klubben var viktig for Martin, men Martin var enda viktigere for klubben. Når han en sjelden gang meldte forfall, var det fordi han skulle på reise med familien eller venner. Vi visste at familien var viktig for Martin og at han var glad i å reise. Nå har TBBKs spiller nr. 8 meldt forfall for godt.

Vi tenker på familien, og minnene fra den dyrebare tiden vi fikk sammen med Martin vil for alltid være med oss.

For Trondheim Basketballkubb

Terje Roel (leder)

Catrine Hoddø Næss

Minneord i Adresseavisen

Foto: Picasa