BJØRN HESSELBERG

Sokneprest i Hommelvik, Bjørn Theodor Hesselberg døde 13. januar, 68 år gammel. 19. januar var det gravferd for ham i en fullsatt Værnes kirke.

Hans store arbeidskapasitet og arbeidsglede preget prestetjenesten hans.

Han arbeidet hele livet med mennesker: Til sammen 11 år som lærer og menighetssekretær i Kjøllefjord, med et avbrekk for å ta videreutdanning, samtidig som han arbeidet på en rusinstitusjon med åpen soning. Senere ble det 25 år som rektor og daglig leder på det som nå er Aglo vgs. og Aglo Barne- og familiesenter i Skatval.

Bjørn var engasjert i kirke, politikk og samfunnsliv. Han var en familiekjær mann, og hadde en stor familie å dra omsorg for sammen med Bergljot: seks barn og 14 barnebarn. Huset ble gjerne fullt, og familien hadde høy prioritet.

Drømmen om prestetjeneste fulgte ham. Det var en stor dag for Bjørn da han en høstdag i 2010 ble ordinert til prest i Værnes kirke, hvor hans far tidligere hadde vært prost.

Han hadde hele sin tjeneste som prest i Hommelvik og Malvik i Stjørdal prosti, og hadde stor arbeidskapasitet. Han tok et stort ansvar i menigheten, og var særlig glad i gudstjenesten. Hans lange erfaring som leder og organisator gjorde han til en god støttespiller for menighetsrådet, og han hadde et særlig hjerte for barne- og ungdomsarbeid.

Bjørn var den siste tiden stiftsstyreleder i Presteforeningen. Han var en dyktig fagforeningsrepresentant, en ryddig samarbeidspart og god forhandlingsleder.

Samtidig som han mottok behandling for sin alvorlige kreftsykdom på St. Olav ønsket han å fortsette så lenge det var mulig både som tillitsvalgt og som sokneprest. Det var imponerende hvordan han ivaretok sine oppgaver.

Vi savner Bjørn Hesselberg: hans vennlighet, klokskap og trofasthet, hans trygge gudstro og gode blikk for sammenhenger. Våre tanker går til hans kjære Bergljot og familien hans når vi lyser Guds fred over Bjørn Hesselbergs gode minne.

Dagfinn Slungård, prost i Stjørdal

Herborg Finnset, biskop i Nidaros