KARSTEN MYRVOLD

Karsten Myrvold, født på Lillehammer i 1923, sovnet stille inn på Trøgstadheimen 25. februar, etter lengre tids sykeleie.

Karsten var sønn av Helmer Myrvold, født på Stange, og vaktmester på det som nå er Hammartun skole på Lillehammer, og Lina, født Slåen, fra Otta.

Han ble utdannet ved Lillehammer høyere allmenskole tidlig i krigsårene og engasjerte seg under krigen i illegalt arbeid. I 1944 ble han ettersøkt av Gestapo sammen med bl.a. Helge Frøisland, som før krigens slutt ble skutt på Selsverket.

Etter krigen fullførte Karsten sivilingeniørutdanning i bygg og anleggsteknikk ved daværende NTH. Deretter satte han kursen mot Finnmark, der han først var ansatt ved AS Sydvaranger i Kirkenes, og deretter som planlegger for gjenoppbyggingen av Finnmark. For en fersk sivilingeniør må dette har vært noen av de mest spennende utfordringene det var mulig å gå inn i.

I 1957 flyttet Karsten til Trondheim for å ta vare på sin mor som da var blitt enke. Han ble ansatt ved NTH, nå NTNU, og foreleste og forsket gjennom tre tiår på fjellsprengningsteknikk, der han ble en av landets fremste autoriteter.

Alle somrene tilbrakte Karsten og hans mor flere uker på Øigardseter på Høvringen. Han var glad i Rondane og kjente de fleste tråkkene i fjellet

Som pensjonist flyttet han til Trøgstad, der han tilbrakte de siste tiårene av sitt liv, sammen med Anne.

Karsten var et usedvanlig omsorgsfullt, interessert og vennlig menneske. Jeg tror ikke han gjorde et menneske fortred på sin vei gjennom et langt liv. Røttene hans forble på Lillehammer.

Trygve Tamburstuen