JO GRANHUS

Vi har med overraskelse og tristhet registrert at Jo Granhus har lagt ned sin vandringsstav, bare 56 år gammel. Det er sorg, savn, fortvilelse og tunge dager blant hans nærmeste. Bare noen dager etter at familien hadde tatt et siste farvel med Jo sin far, dro han opp til sitt fristed, hytta øverst i Ogndal sammen med sin firbente venn. Og her møtte Jo sin skjebne 26. februar. Det måtte ryddes snø og atletiske Jo fikk et kraftig hjerteinfarkt og segnet om med snøskuffa i sin nærhet. Men livet må videre.

Jo hadde sin barndom på Hønefoss, men som tenåring kom han sammen med mor, far og søsken til Inderøy. Han var skoleflink og bestemte seg tidlig for å skaffe seg en utdannelse der han kunne kombinere teori og sine praktiske anlegg. Det ble naturfaglinja ved Steinkjer gymnas 1978 -81, agronom fra Mære 1982 -83, stipendiat ved Tine Verdal i 1987 og en solid avsluttende eksamen som næringsmiddelteknolog, med både teori og praksis fra Statens Næringsmiddeltekniske Høgskole i 1988. Jeg tar også med at Jo i 2000–2001 studerte ledelse og økonomi ved Hint.

Etter den avsluttende eksamen på SNTH hadde Jo først et kort vikariat ved meieriet i Molde, deretter to år som produksjonssjef og driftsleder ved Tine Hemne, før han ble fast ansatt som laboratoriesjef ved meieriet i Verdal fra januar 1991. Fram til sin bortgang ble det 27 års innsats for meieribruket på Innherred. I anførte periode hadde Jo en rekke lederjobber og oppdrag med betydelig ansvar. Han var meieriets kvalitetsleder en lengre periode, dataansvarlig ved implementeringen av diverse datasystemer, bl.a. Movex, samt ansvaret for kalkyleprosesser. Dersom ansatte hadde dataproblemer var løsningen alltid «ring på Jo», og han kom omgående! Jo mottok Tines gullur for noen år siden.

Jo hadde store basiskunnskaper på sitt fagområde. Samtidig var han heller ingen A4-person. Han kunne kanskje virke noe arrogant overfor kolleger under faglige diskusjoner – noe han slett ikke var. Noen utpreget dyktig pedagog var han nok ikke – kanskje det kunne ligge noe der?

«Verdens beste pappa» hadde hans tre flotte døtre og stesønn som innledning på annonsen ved Jo sin bortgang. Han var på meieriet kjent som en utpreget omsorgsperson, som gjorde alt i sin makt for å kunne gi sine barn all verdens kjærlighet og styrke.

Vi takker Jo for kontakt og givende samarbeid gjennom alle våre felles meieriår og lyser fred over hans minne.

På vegne av meierifaglige kolleger i Tine, Arne Falkfjell

Foto: privat