BJØRN RENNEMO

Bjørn Rennemo døde 14.mars, 93 år gammel, og med han er den siste av det opprinnelige Autronica’s grundere gått bort. Bjørn Rennemo var født 29.12.1924 og hadde sin tidligste yrkeskarriere i forskjellige radio /elektrofirmaer i Trondheim. I 1957 etablerte han sammen med Per Just Skaret og Kjell Reinskou firmaet Autronica AS - som fra en spe begynnelse på et bryggeloft i Kjøpmannsgata 17 – gradvis vokste til en livskraftig elektronikk-bedrift – som etter hvert flyttet til «Autronica-tomta» på Lade. I 1962 fusjonerte de med firmaet MicroVolt AS – med eier Trygve Bang-Larssen - som på samme måte hadde ekspandert jevnt og hadde behov for både mer produksjonsareal og teknologisamarbeide.

I løpet av perioden 1970 – 90 utviklet firma Autronica AS seg - innen sine produktområder - til å bli teknologisk ledende på en rekke felt - bl. a. på kraftforsyning - på maritime overvåkingssystemer og branndeteksjon. Bjørn Rennemo var i alle år leder for firmaets utvikling og teknologivalg - og var i fagkretser kjent og respektert som en unik kreativ og innovativ ingeniør.

Han var også opptatt av – og sterkt engasjert i de ansattes ve og vel – og fremhevet alltid at team-arbeide, trivsel og samhold skulle være viktige bærebjelker i det firmaet han hadde vært med å skape. Her skal spesielt nevnes at i forb. med «motstands-prosessen» rundt Wesso’s oppkjøp av Autronica AS i 1993 -94 – donerte Sanna og Bjørn Rennemo kr. 4.5 Mill. i aksjer til den nyopprettede stiftelsen SAAVEL. Dette for å sikre eierskapet til Autronica-Hallen som bedriften tidligere hadde gitt til de ansatte.

Da Bjørn Rennemo gikk ut av firmaet i 1984 etablerte han elektronikk-firmaet Aureco AS på Aure med 1 ansatt – hvor også familien hadde sin fritidseiendom. Han var da på dette tidspunkt 60 år. Dette lille firmaet fikk bl.a. det utfordrende oppdraget med å utvikle et styringssystem for brennstofftilførsel til det franske ARIANE 5 rakett-programmet. Dette illustrerer med all tydelighet hvilke ressurser Bjørn Rennemo hadde.

For alle oss – vi de «gamle ansatte» i Autronica AS – vil Bjørn Rennemo bli husket med ærbødighet og respekt.

I dyp takknemlighet

stiftelsen SAAVEL og Autronica-veteraner.