ARNOLD HAABETH

Vår gode venn og klassekamerat Arnold Haabeth døde 10.mai, nær 82 år gammel.

Han var en bauta i vennekretsen og etterlater et stort tomrom.

Arnold var bygutt på sin hals med et stort nettverk og mange venner og venninner.

Etter folkeskole (Kalvskinnet) og realskole, møttes vi på reallinjen på ”Katta” i Trondheim i 1952. Han tok artium i 1955 etterfulgt av ett år med ”studfag” på Handelsgymnaset.

Arnold overtok sin fars agenturforretning og var en meget dyktig forretningsmann.

Men det var som kamerat i ungdommen vi husker han best.

Arnold var en stor beundrer av Hjallis, var selv en habil skøyteløper, og som gutteløper var han uslåelig på gamle Trondhjem Stadion. I feriene jobbet han i Hjallis sin sportsbutikk på Torvet og brukte pengene han tjente til nytt kjøleskap til sin kjære mor.

Det var imidlertid som tennisspiller han nådde lengst og ble trøndersk mester en rekke ganger. Han ble den første rangerte A-spiller nord for Dovre, og vi minnes da han slo en av Norges beste – Sverre ”Bamse” Lie fra Nordstrand - midt på 50-tallet.

Arnold var større og sterkere enn oss andre. Vi fryktet hans knallharde, skrudde serve og hans susende, flate backhands.

Han var morsom, snill og inkluderende, og i Klostergaten 77 holdt hans flotte foreldre, Mimmi og Arnold sr., åpent hus for Arnolds venner. En gang i uka var vi samlet til kollokvium med ”Hjemmeregning”, og mor Ingrid stilte med flere kneippbrød med Kavlis tomatost og 4 liter helmelk. Det var den gangen helmelk var sunt!

De siste par årene måtte han legge racketen på hylla, men beholdt sitt gode humør og var takknemlig for et godt liv.

Det er utrolig vemodig og trist at denne store, sterke og humørfylte kameraten er borte, men de gode minnene lever.

På vegne av klassekameratene

Erik Ellekjær