STIG OVERVIK

Stig Overvik døde altfor tidlig, den 24.april, 62 år gammel

Grundig: Når andre mente de hadde oversikt hadde Stig alltid flere momenter som måtte undersøkes. Han har hatt stor betydning for utviklinga av dialyse-avdelinga og ble i tillegg også brukt på andre avdelinger for å etablere gode systemer. Kongen av logistikk og elektroniske løsninger for vår/ andre avdelinger på RIT/ St Olavs.

Skapende: Stig gav bort ideene sine og var fornøyd også når andre gjennomførte og tok æren av det han hadde tenkt ut. Viktigst for han var det at alt vi foretok oss var velfundert. Han kunne «gå oss litt på nervene»: han filosoferte og fabulerte, ingen steiner fikk ligge i ro. Vi savner det veldig!

Nøysom: Stig ønsket ikke en bruk- og- kast- kultur. Han ønsket ikke å bruke for mye av helsekronene: Heller reparere/ gi bort til andre avdelinger enn å kaste. Han hadde flere samlinger av ting som var «kjekt å ha», det kunne jo komme til nytte en vakker dag. Han var også opptatt av at vi måtte finne gode løsninger som innebar bedre løsninger for pasientene og billigere for sykehuset/ samfunnet (blant annet innen pasient transport).

Inkluderende: Stig la hele sin sjel i at ALLE skulle føle seg sett og ivaretatt; nytilsatte, ansatte fra egen/ andre avdelinger, pasienter og pårørende. Han var også en mester til å tilpasse informasjon/ opplæring på riktig nivå til den enkelte.

Levende: Nesten naturstridig at Stig er borte fra Dialysen, hvor han arbeidet i nesten 30 år. Naturstridig fordi han var så full av liv, alltid ivrig og «på», engasjert og på jakt etter utfordringer. Han var utstyrt med et helt spesielt varmt og samtidig skøyeraktige blikk som kunne stråle imot oss. Morsom, varm og umistelig!

Kjære grundige, skapende, nøysomme, inkluderende og levende Stig; Vi lyser fred over ditt minne og føler så inderlig med Linda, Andreas, Elise og Kristine som har mistet sin kjære/ sin far.

Stig var en mann av mange ord

Han har satt dype, varige spor

Raus, tilstede og lett å be

«Skal bare», vi husker også det

Praktisk og uredd, nysgjerrig og ivrig, alltid på jakt

Spørsmåltegn ved mye, kom med nye løsninger helt intakt

En siste hilsen fra sykepleierne på Dialysen, St Olavs Hospital