ODDVAR TEGNANDER

En av Trondheims betydningsfulle sønner er død, Oddvar Tegnander, i en alder av 86 år. Han sovnet stille inn onsdag 8. august. I de senere år ble han mye plaget av forskjellige legemlige plager og sykdommer. Men ingenting av dette la noen hinder for den brennende iver og ønsket om å forkynne evangeliet og det profetiske ordet fra Bibelen. Vi her i Trondheim mistet en del av kontakten etter at han flyttet sammen med sin Sigrun til Kristiansand hvor de levde sine siste år, like ved siden av sin sønn Frank Robert, Ingunn og de fem barnebarna.

Oddvars liv har vært som en eventyrlig reise i arbeidet for sin Mester, Jesus Kristus. Det startet i Pinsemenigheten Betel, Trondheim, og i hele Trøndelag alt som ungdom, sammen med David Østby med flere. De virket sammen som sangevangelister på de fleste tettsteder i Midt-Norge, og med betydelig suksess og resultater. De hadde flotte sangstemmer og de forkynte evangeliets budskap med stor innlevelse og iver.

Oddvar var også en ivrig skribent og bokforfatter, som har resultert i mer enn 30 bøker. Det er særlig serien om det profetiske ordet, endetiden og kraften i Jesu navn og betydningen av forsoningsverket, som ble hoved emnene.

I 7 år var han og hustru, Sigrun, utsendt som misjonærer i Japan. De grunnla flere levedyktige menigheter. Kombinasjonen med språkene engelsk og japansk viste seg som en god suksessfaktor.

Det vil føre for langt om alt som Oddvar utrettet i sitt lange og betydningsfulle liv. Men det må nevnes at han var den første rektor på Troens bevis Bibel og misjonsinstitutt som han grunnla i 1968 sammen med Aril Edvardsen i Sarons Dal, Kvinesdal.

På begynnelsen av 1980-tallet grunnla han Betelinstituttet Bibelskole i samarbeid med Tom Erlandsen her i Trondheim. Denne har skiftet navn til Bibelskolen i Trondheim, forkortet til bit.

Han viket også noen år som lokalpolitiker for KrF i Bystyret i Trondheim.

Oddvar var en utrolig arbeidsom mann med stadige forkynneroppdrag nær og fjernt. En betydelig kapasitet på Bibelens ord, både Det Gamle- og Det Nye testamente, og særlig sammenhengen med Bibelens store profetier. Han var en etterspurt forkynner og bibellærer på mange av Bibelens viktige emner.

Hadde Oddvar fått velge, så hadde han et ønske om å få holde på ennå i flere år, men etter hvert var det legemet som begrenset og til slutt satte bom for denne store Guds manns virke for sin Herre og Mester.

På salig gjensyn, og fred over Oddvars gode minne.

Leon K. Jensen

Otto Stensheim