Minneord Terje Brede Wangberg

Saken oppdateres.

TERJE BREDE WANGBERG

Terje Brede Wangberg døde 19.februar, 81 år gammel. Terje var et kulturmenneske i hele sitt liv. Han var en dyktig pianist, organist og kordirigent. De siste 12 årene av livet sitt var han skribent.

Terje startet sin organistkarriere i Snåsa kirke, og har deretter vært ansatt i en rekke kirker i hele Sør-Norge og spilte de siste årene i Italia, hvor han blant annet vikarierte i Peterskirken. Han vil bli husket som en høykirkelig musiker, men var radikal i sin holdning om at det var organisten som burde styre all musikk i kirken i forhold til søndagens tema.

Terje var lidenskapelig opptatt av kormusikk. Han både etablerte og dirigerte flere guttekor, barne- og ungdomskor samt blandede kor. Terje var svært temperamantsfull og krevende i sin lederstil, samt ambisiøs og ærekjær i forhold til sin direksjon. Han var i stand til å lage gull av gråstein.

I de 12 siste årene av sitt liv, tilbrakte han mesteparten av våken tilstand foran PC’n. Her skrev han alt fra barnebøker til mørke romaner. Han vil bli best husket fra sine skriblerier om oppveksten på Lamoen under krigen. Her beskriver han levende detaljert om alt fra sirupskake til russerfanger. Skribleriene resulterte i utgivelse av i alt 7 bøker.

Terje etterlater seg kone, barn, barnebarn og oldebarn.

Vi lyser fred over Terjes minne.

Jørund Wangberg


Minneord i Adresseavisen

Adresseavisen publiserer innsendte minneord i papiravisen og digitalt. Les flere minneord her.

Vi tar gjerne imot innsendte minneord. Teksten bør ikke være mer enn 1800 tegn med mellomrom, og minneordet bør sendes inn senest én måned etter dødsfallet. Vi tar også imot bilder. Send det til folk@adresseavisen.no

Minneordene skal skrives i omtaleform og bør inneholde dato for dødsfallet og alder på avdøde.

Minneordet publiseres på adressa.no fortløpende og i papiravisen ved første anledning.

 
På forsiden nå