Handler du Livostin øyedråper i Apotek 1 sin nettbutikk koster produktet 114 kroner. I butikk er den 66 kroner dyrere. Avent brystpumpe er på tilbud på nett til 440 kroner. I butikken må kunden punge ut 729 kroner.

- Vi er i en situasjon der konkurransen på nett har økt den siste tiden, og vi tester derfor ulike mekanismer i nettbutikken vår for øyeblikket. Derav kan noen varer ha lavere pris på nett. Hvilke varer dette gjelder, og hvor mye hver vare er rabattert, variere, sier Mette Yttervik, kategori- og innkjøpsdirektør OTC/HV i Apotek 1, uten å kommentere prisene til de konkrete varene.

Se hvilke andre reseptfrie produkter Adresseavisen sjekket nederst i artikkelen.

Prisforskjell på andre tjenester kan være ulovlig og Likestillingsombudet tidligere slått fast at det er ulovlig med ulike priser på dame og herreklipp.

Ikke færre i butikk

Når man handler i apotek er det i prinsippet prisen i apoteket som gjelder. Men Apotek 1 har nylig lagt opp til at kunder kan bestille varer på nett, og hente dem i butikk. Da vil de få gjeldende pris på nett.

- Vi opplever at flere velger å benytte seg av nettbutikken vår, men vi opplever ikke at færre benytter seg av apotekene. I apotekene vil man kunne få gode faglige råd og veiledning både hva angår generelle helseutfordringer og legemidler samt hjelp til valg av produkter tilpasset sine behov og ønsker, sier Yttervik.

- Dette er greit

I følge regiondirektør i Forbrukerrådet Midt-Norge, Roger Helde, er Forbrukerrådets budskap å alltid sjekke prisene på nettet.

De har ikke gjort undersøkelser rundt hvor vanlig det er å ha forskjellige priser på nett og i butikk. De har imidlertid fått henvendelser fra forbrukere som har klagd på at prisen de fant på nettet, ikke stemte med den i butikken til samme firma.

- Vi synes dette er helt greit, så lenge butikken passer på å opplyse om et tilbud på en spesiell vare bare gjelder for nettkjøp eller bare i butikken, sier Helde.

- Lov å prute

Han sier det kan også lønne seg å sjekke prisene hos konkurrenten hvis butikken man står i selger varer langt billigere på nett enn hva de er villig til å gi kundene i butikken.

- I dag har de fleste nettet i hånda også når man er i butikken. Er varen billigere på nett kan du jo spørre om du får den til samme pris. Det er lov å prute, sier Helde.

Disse varene ble sjekket:

(Prisene ble sjekket i uke 23)

Livostin øyedråper:

På nett: 114 kr

I butikk: 180 kr

Spersallerg øyedråper:

På nett: 89 kr

I butikk: 147,10 kr

Zyrtec:

På nett: 59 kr

I butikk: 76 kr

Ibux 200 mg tabletter 20 stk.:

På nett: 45 kr

I butikk: 52 kr

Clearblue digital graviditetstest ukeindikator 1 stk.

På nett: 164 kr

I butikk: 179 kr

Medela Purelan brystvortekrem 7 g:

På nett: 91,90 kr

I butikk: 89,90 kr

Vichy Aqualia thermal dynamic hydration light 50ml:

På nett: 219 kr

I butikk: 259 kr

Avent brystpumpe 1 stk.:

På nett: På tilbud, Før kr: 629 kr, nå: 440 kr

I butikk: 729 kr

Eucerin Sun dry touch solspray faktor 30, 200 ml:

På nett: 189 kr

I butikk: På tilbud, før 209 kr, nå 189 kr

Nicorette 2 mg tyggegummi freshmint 30 stk.:

På nett: 79 kr

I butikk: 79 kr

Otrivin 1 mg/ml nesespray 10 ml:

På nett: 54 kr

I butikk: 62 kr

- Vi opplever at flere velger å benytte seg av nettbutikken vår, men vi opplever ikke at færre benytter seg av apotekene, sier Mette Yttervik, kategori- og innkjøpsdirektør OTC/HV i Apotek 1. Foto: Apotek 1
I følge regiondirektør i Forbrukerrådet Midt-Norge, Roger Helde, er Forbrukerrådets budskap å alltid sjekke prisene på nettet. Foto: Rune Petter Ness, Adresseavisen