Det er DEN tiden på året igjen. Den 7. september avslører Apple iPhone 7 på en direktesendt konferanse fra Cupertino, California. Men navnet til tross, iPhone 7 er ikke Apples syvende iPhone. Med den kommende modellen så har vi faktisk fått hele 12 forskjellige modeller fra det eplekjekke selskapet fra den amerikanske vestkysten.  Nå har den britiske avisen The Telegraph forsøkt å rangere alle modellene fra verste til beste.

Les også: Denne mobilen har det beste kameraet.

Les også: Siri ringte ambulansen, reddet ettåring

Her er deres konklusjoner:

1. iPhone 4 (2010)

Soleklar førsteplass. «iPhone 4 var Apples mest radikale telefon da den kom. Den var den første med retina-skjerm og hadde en helt ny design der alt var innkapslet i glass».

iPhone 4 ble en stor hit blant elskere av industri-design og det ryktes nå at Apple vil vende tilbake med glass-innkapslingen for iPhone 7. Og til tross for den heftige prislappen ved lansering så solgt iPhone 4 dobbelt så mange telefoner i løpet av den første helgen enn noen av sine forgjengere.

2. iPhone 6 / iPhone 6 Plus (2014)

Apples første «store» telefon var et skritt videre hva design på telefonen gjaldt. Skjermen var langt større enn tidligere modeller og den runde, glatte overflaten gjorde telefonen god å holde i.

3. iPhone 3G (2008)

Andre generasjon iPhone var den første som introduserte publikum til App Store og tredjeparts applikasjoner og spill.

«Denne modellen markerte et vannskille for hvordan mobiltelefoner ble brukt og hva de ble brukt til», skriver The Telegraph.

Mobilen hadde en design nesten identisk med forgjengeren, men hadde oppgradert software og støttet 3G.

4. iPhone (2007)

«Denne dingsen er fem år forut for alle andre mobiler», sa Steve Jobs under sin keynote i 2007. Fem år var vel å ta litt hardt i, for før året var omme forsøkte alle å kopiere Apples revolusjonære mobiltelefon. Apples første iPhone var et teknologisk mirakel i 2007, men mange vil hevde at det var først med App Store og iPhone 3G at revolusjonen virkelig startet.

5. iPhone 5S (2013)

Ikke revolusjonerende, men evolusjonerende. iPhone 5S var den første av Apples mobiltelefoner som ble lansert med iOS 7. Et operativsystem som hadde fått en ny og friskere ansiktsløftning. iPhone 5S var også den første med Touch ID som gjorde at du kunne låse og låse opp telefonen med fingeravtrykket ditt.

6. iPhone 6S og 6S Plus (2015)

Den naturlige utviklingen av iPhone 6. Denne modellen fikk et 12 MP kamera og et 5 MP frontkamera. Den hadde også en kjappere prosessor.

7. iPhone SE (2016)

Den nyeste telefonen på denne listen. En slags «litt-billigere-men-ikke-så-billig-at-det-gjør-noe» -versjon av iPhone 6 som ble pakket inn i samme design som iPhone 5s. iPhone SE kom med en A9-prossesor, et 12 MP kamera fargen «rose gold».

8. iPhone 4S ( 2011)

Her kom Siri. Apples stemmestyrte personlige assistent. Selfølgelig skjønte ikke Siri bæra når du snakket norsk til henne, og et spørsmål ( på engelsk selvsagt) om nærmeste postkontor førte hjerne til at Siri loset deg til nærmeste rørlegger i stedet. Siri skulle bli bedre i årene som fulgte, men det beste med iPhone 4S var at du kunne få den med 64 GB minne.

9. iPhone 5 (2012)

Tynnere, lettere og høyere enn sin forgjenger, men bortsett fra det estetiske var ikke iPhone 5 verdt å oppgradere til om du allerede hadde en iPhone 4S.

10. iPhone 5c (2013)

En av Apples sjeldne bomskudd. iPhone 5c var et forsøk på lage en «billigere» og fargesterk iPhone som kunne appelere til yngre kjøpere med en mer...eh, utfordrende økonomi. Problemet var bare det at iPhone 5c var ikke så mye billigere. Dessuten var den langt fra så kraftig som iPhone 5. Ikke hadde den Tourch ID -teknologien heller. Apple har så langt ikke forsøkt å gjenta dette eksperimentet.

11.iPhone 3GS (2009)

Denne mobilen måtte tåle mye kritikk for at den var nesten helt lik sin forgjenger iPhone 3G. iPhone 3GS hadde et kamera som bare var 1MP bedre enn forgjengeren. I tillegg var det smått med forbedringer i selve telefone å finne.