1. Samle tørketrommel-lo i tomme toalettruller. Det er lett å lage og billigere enn tennbriketter. Sikkert en morsom aktivitet for kidsa å lage dette også.

2. Tørketrommel-loet kan du også samle i tomme eggkartonger. Drypper du stearinlysrester over dem får du litt ekstra futt i de selvlagede tennbrikettene, skriver dinside.no.

Tørketrommel-lo kan enkelt brukes til tennbriketter. Her snakker vi gjenbruk. Foto: Lina Leth-Olsen

3. Er du en skogens mann eller kvinne, kan du samle og tørke furukongler, dyppe de i smeltede stearinlysrester, og bruke de til å tenne opp i ovnen eller bålet.

Vi vil gjerne ha dine tips og triks om ting man kan bruke som tennbriketter, eller gode råd til hvordan man best tenner på i ovn eller bål. Skriv i kommentarfeltet.

4. Det du imidlertid ikke må gjøre, er å bruke «kartongkubber». For noen år siden sto det på melkekartongene en oppfordring om å lage «kartongkubber» av melkekartonger med avispapir i til brensel, men dette er nå frarådet av miljøhensyn.

Å lage kubber av melkekartonger anbefales ikke lenger.

5. Skal du ta helt av når det gjelder å lage ting sjæl - kan du jo gå ut i skogen og felle og kutte din egen ved. Det er tidkrevende, men bra trening, og langt rimeligere enn å trene i et helsestudio.

6. Ifølge huseierne.no kan det også være en idé å samle trevirke som er slengt fra seg i offentlige områder, langs veier, hagekanter og eller. Pent er det jo ikke, så du kan kanskje rydde litt og bidra til et finere nærmiljø samtidig som du skaffer ved.