Går i strupen på Apple og Samsung

Googles Pixel phone ble lansert i går kveld.

Saken oppdateres.

Lanseringen av Google Pixel, Googles egen smartmobil var høydepunktet på pressekonferansen som gikk av stabelen i California i går kveld klokken 18 norsk tid.

Google presenterte en rekke nyvinninger på pressekonferansen deriblant Google Assistant, Daydream VR headset, Chromecast Ultra (støtter HDR, Dolby Vision og 4K), Google WiFi (en router) og Google Home (en slags «smart» hjemme-hub). Men det var utvilsomt Google Pixel som fikk mest oppmerksomhet.

LES OGSÅ: Endelig en innertier fra Sony

LES OGSÅ: Vil sende passord gjennom kroppen

Utfordrer Samsung og Apple

Google Pixel er Googles egen smartmobil, og er i motsetning til Nexus både designet og produsert av Google selv. Mobilen sikter seg inn mot toppen i markedet der Apples Iphone 7 og Samsung Galaxy S7 er enerådende. Google Pixel kommer i to størrelser, 5 og 5,5 tommer. Mobilen har en firekjernet Snapdragon 821 ARM-prosessor og en inngang for headphone-jacks (noe som Google med tydelig pek til Apple gjorde et stort nummer av). Batteriet er en gavepakke til mobil-eiere som erger seg grønn over å stadig må lade telefonen. Google Pixel skal nemlig kunne lades til å vare i over syv timer på bare 15 minutter.

Google Pixel er også den første mobilen som støtter Google Assistant, Googles eget svar på Apples Siri.

Har hodetelefon-inngang

Googles store salgsargument for mobilen gjennom pressekonferansen var at Google Pixel skal være nesten latterlig enkel både i bruk og at alt tilbehør skal være lekende lett å bruke (nok et stikk til Apple). Utseendemessig så er det ikke all verden som skiller Google Pixel ut fra andre nye mobiler. Etter vår mening så ligner den formmessig på nettopp både iPhone 6 og iPhone 7. 

Når og om du får kjøpt Google Pixel i Norge er derimot usikkert. «Utvalgte markeder» (hvem nå det er?) skal få kjøpt mobilen i løpet av november i år, men Norge ser ikke ut til å være på denne listen. Prisen starter på 649 dollar (uten abonnement) i Google Store, noe som skulle kunne oversettes til rundt 5200 norske kroner.

Les mer om Google Pixel her.

På forsiden nå