Microsofts egen «iMac»

Denne godbiten heter Surface Studio og er Microsofts første egenproduserte stasjonære PC.

Saken oppdateres.

Da Microsoft avslørte sin første egenproduserte stasjonære-men-likevel-bærbare PC i går kveld var tilstandene i salen nesten like ekstatiske som de bruker å være når Apple avslører sin neste godbit.

Du trodde kanske Microsoft har laget PC' er i en årrekke? Det har de ikke. Det de derimot har gjort er å lage operativsystemet Windows og  software-produkter som MS Office. De har riktignok forsøkt seg på ulike typer hardware som Xbox, mus, keyboard, kamera, mp3-spillere og mobiltelefoner ( hvorav sistnevnte riktignok ble laget av Nokia).  Men selskapets første egenproduserte PC' er kom først med laptop-hybriden Surface i 2012.

Les også: Microsofts skytjeneste gir penger i kassa

Les også: Microsofts nye talegjennkjenning skal være like god som mennesker

I går kunne Microsoft presentere sin første stasjonære maskin. PC' en heter Surface Studio og består av en syltynn skjerm (12,5 mm), et keyboard og en skjermfot som inneholder all maskinvare.

Produktet er, som mange har påpekt, ikke helt ulikt Apples iMac.

Hybrid-PC

Men i motsetning til iMac så er Surface Studio en hybrid-PC. Den kan foldes sammen og brukes som en trykkfølsom skjerm ( perfekt for designere) og kommer med en stylus som gjør at Surface Studio fungerer både som en tablet, et nettbrett, en PC og et designverktøy. Maskinen er såpass fleksibel at den kan foldes helt sammen og transporteres som sammenlagt.

I tillegg til dette kommer Surface Studio med noe som Microsoft kaller en Surface Dial, en sylinderformet «kloss» som legges mot skjermen for å interagere med maskinen på ulike måter.

I første omgang så vil Surface Studio kun bli lansert i et begrenset antall i USA. Om og eventuelt når maskinen vil bli å finne i salg i Norge vil ikke Microsoft uttale seg om ennå.

Prisen på herligheten vil bli på rundt 3000 dollar, noe som røft oversatt skulle bli bortimot 25,000 norske kroner.

Ny Windows-versjon

Men alt dreide seg ikke bare om hardware i gårsdagens presentasjon. Også Windows vil få en ny versjon på nyåret. Windows 10 Creators Update kaller Microsoft Windows-versjonen som vil få byttet ut det arkaiske tegneprogrammet MS Paint med noe de har kalt Paint 3D. Et program som på en enkel måte ( Microsofts egne ord) lar brukerne lage sine egne 3D-modeller.

Remix 3D

Sammen med Paint 3D kommer også en program som de har kalt Remix3D. En slags blanding av kreativ software og en sosial plattform hvor brukerne kan dele sine kreasjoner fra Paint 3D og / eller bygge videre og modifisere andre brukeres kreasjoner. Disse 3D-modellene kan videre brukes av programmene i MS Office hvor du f.eks. kan dra inn en 3D-modell i Powerpoint og bruke denne der.

På forsiden nå