Spania og Sverige mest populære reisemål blant nordmenn

1,1 millioner norske feriereiser i 2017 gikk til Sverige og Spania, mens to av tre ferieturer gikk til hjemlandet.

Turister på chartertur. Et par sitter og hygger seg i solnedgangen på uterestaurant på Lanzarote.   Foto: Lise Åserud / NTB scanpix (FRB)

Saken oppdateres.

Over ni av ti nordmenn over 15 år dro på minst én feriereise i 2017, ifølge tall fra Eurostat.Nordmenn reiser nest mest i Europa, bare slått av reiseglade finner.

Spania og Sverige var det mest populære reisemålet for nordmenn flest. Begge destinasjonene fikk 1,1 millioner feriebesøk fra Norge.

Nordmenn skiller seg ikke ut. Hele én av fem overnattinger som europeere hadde i utlandet var lagt til Spania, og landet var Europas mest populære feriedestinasjon.

LES OGSÅ: Snart får du ikke lenger nødpass på Værnes

Tredje mest populære feriemål for nordmenn var Danmark. Utenfor Europa var de mest besøkte reisemålene USA og Thailand med 193 000 og 142 000 reiser i 2017, skriver SSB.

Men de aller fleste nordmenn velger hjemlandet når de skal på ferie. Hele to av tre norske ferieturer går til eget land, og det aller mest typiske er en helgetur.

Vi bruker imidlertid ikke like mye penger når ferieturen går innenlands, og folk velger oftere privat overnatting hos venner, i feriehus eller på hytta, i stedet for hotell. Likevel har det vært en økning i feriereisende på hotell i stort sett alle fylker de fem siste årene.

På forsiden nå