Dropp spiseorgiene

Spill på lag med kroppen, mye trening og lite mat er sjanseløst om du vil ned i vekt.

Saken oppdateres.

Selv om vi bare er så vidt i gang med februar måned, så er mange godt i gang med årets første og viktigste slankekur.

Du har kanskje allerede siktet deg inn mot sommeren 2010?

Det innebærer vel en veltrent kropp, strandliv og noe godt i glasset. Men med alt dette stresset faller dessverre mange i fella, og tror at resultatet blir som best om man trener så mye som overhodet mulig, samtidig som man spiser så lite man klarer.

LES OGSÅ: Sannheten om slankemytene

Ved å gjøre denne feilen, vil du i første omgang oppleve at du går fort ned i vekt. Dette høres kanskje flott ut, men ikke glem at det er fettet du vil kvitte deg med. Kombinerer du for mye trening med for lite mat har du faktisk den perfekte oppskrift på å bryte ned musklene dine (som virker oppstrammende). Med på kjøpet får du også en negativ tilpasning i forbrenningen din og mest sannsynlig en appetitt som gjør at det bare er et spørsmål om tid før du går helt amok på kjøkkenet.

LES OGSÅ: - Vekttap handler ikke om hvor ofte du spiser

Dette enorme suget etter mat, er en direkte respons til den livsstilen du fører. Det er kroppens egen måte å fortelle deg at det du gjør faktisk ikke fungerer. Ikke bare er det svært usunt, men resultatet blir langt fra optimalt. Ønsker du å holde deg borte fra ukontrollerte spiseorgier, bør du heller sikte deg inn mot en beskjeden og stabil vektnedgang over en lengre periode.

Ved å trene moderat (3-4 ganger per uke), samtidig som at du både spiser balansert og sunt, spiller du i større grad på lag med din egen kropp.

LES OGSÅ: Fast i fisken på åtte uker

Dette betyr ikke at du aldri kan spise noe som betegnes som usunt. Vi skal derfor se litt nærmere på et mye omtalt emne på internett, nemlig «spisedager» og «belønningsmåltider».

For å kunne trives i en fase som innebærer vektreduksjon, er det viktig å belønne seg selv. Dette har både et psykisk aspekt med seg, men i tillegg vil man også kunne være med og reversere en del negative tilpasninger i forbrenningen din. Det er ikke ensbetydende med at kroppen din trenger ostepop og pizza, fredag til søndag.

LES OGSÅ: Vil du ha bedre kondis og mindre magefett?

Mitt råd er at du lager en plan som inkluderer en definerbar målsetting. Det kan for eksempel være at du ønsker å gå ned 6kg de neste 12 ukene (frem til mai).

Går du ned 0,5 kg per uke vil det ta akkurat 12 uker å nå hovedmålet ditt. På veien mot dette målet, må du lage deg delmål. De kan være ukentlige eller annenhver uke. Her kommer belønningsmåltidene inn. Når du lykkes med delmålet ditt, kan du unne deg selv ett til tre måltider med god mat. Det kan være hjemmelaget pizza, et bedre måltid på restaurant eller noe godt sammen med familien.

LES OGSÅ: Slik får du bikinikropp til sommeren

Denne bevisstgjøringen rundt belønningsmåltidene er viktig for å kunne se ting i et større perspektiv.

Det er nemlig ikke slik at det å droppe og belønne seg selv med mat har de åpenbare fordelene som mange tror. Det å ha dager hvor man spiser litt ekstra, kan faktisk være årsaken til at du denne sommeren får det resultatet du ikke har fått de foregående år. I denne sammenhengen er det nemlig kontinuiteten som skiller oss.

Finn inspirasjonen! Øvelsene ser du på Fitnessbloggen

Det er først når du begynner og ser nærmere på hva som skal til for å skape en langsiktig endring i livsstilen, at du virkelig forstår hva dette handler om.

 
 
På forsiden nå