Værsyk og sur

Mandag 10. mai i det Herrens år 2010: Én varmegrad og hvite, klissete sluddbyger.

Saken oppdateres.

Georginene som normalt skulle vært i jorda for ti dager siden, står inn til kjellermuren i fiskekasser med bobleplast over og pines. Alle våronnplaner er lagt på is, og humøret er nær nullpunket.

Og her sitter jeg ved pc'n og skal skrive noe som skal gå Helt hjem hos Hjems lesere, fortrinnsvis noe løfterikt, for ikke å gjøre leserne lei seg, men altså grum i hu.Hva kan man trøste seg med? Alt alt var så mye verre i gamle dager? Jo, det vil jeg prøve, det har gått bra før. Så jeg slår opp i hagedagboken. Året er 1998:

«1. mai: Godvær. Sådd gulrot, satt sjalottløk, o lykke. 2. mai: Det snør og hagler! 20. mai: Kraftige snøbyger. 4. juni: Panikk. Dekket alle bed med agrylduk og lakener. Faretruende nær frysepunktet!Jo, så sannelig, det hjalp litt på humøret å lese dette, for det ble løk og gulrot i 1998. Og nå kommer jeg på et par andre ting å glede meg over i dette maiværet.

Først og fremst Trondheim bydrift, den snille etaten. I strøket mitt var alle naboene ute og kostet fortauene sine tidlig i år, da det var et øyeblikk med oppholdsvær. Fine fortau alle vegne med rusket og rasket i små pene hauger i rennestenen. Bare ikke hos meg. For jeg planla nemlig å koste neste dag, eller dagen derpå. Sånn gikk dagene. Og plutselig en dag var bydrift på ferde i området med feiemaskinen.De kunne latt være, bydriftskarene. Latt fortauet mitt stå igjen til spott og spe for hele nabolaget. Men da jeg kom hjem fra jobben, lå fortauet der og skinte. Ikke et eneste strøsandkorn tilbake, uten at jeg hadde bidratt. Sånt blir man glad for. Takk, snille bydrift!

En annen ting er responsen på Hjems uteplass- konkurranse. Tre dager etter at den ble utlyst, har det kommet inn over 100 svar!

Løfterikt. Vintervær i mai tar ikke hagegleden fra trønderne, ser det ut til, og da må vel jeg også skjerpe meg.

 
På forsiden nå