Ikke la deg lure av denne e-posten

En e-post som gir seg ut for å være sendt fra Finn ber brukerne oppgi personalia og kontoinformasjon.

  Foto: Skjermdump

Saken oppdateres.

Finn.no advarer mot at e-posten er et svindelforsøk:

«På grunn av dine aktiviteter anses du som en aktiv bruker på FINN.no.

Vårt register viser at du har brukt tjenester tilbudt av FINN.no, minst én gang de siste 6 månedene.

Av sikkerhetsmessige årsaker og for å forbedre kvaliteten på tjenestene vi tilbyr våre brukere, forbeholder FINN.no seg retten til å periodisk sjekke gyldigheten på informasjonen som brukes av brukerne. I henhold til våre brukervilkår kreves det at du bekrefter gyldigheten på informasjonen som brukes i dine aktiviteter på FINN.no.»

Finn.no utsatt

Deretter ber e-posten deg om å klikke på en lenke hvor du skal oppdatere din personlige informasjon.

Metoden kalles phising, og er en måte å fiske etter ID-opplysninger på.

Finn.no har flere ganger tidligere blitt utsatt for at svindlere misbruker selskapets navn. Som et av Norges største nettsteder hvor man oppgir kontoinformasjon har de vært spesielt utsatt.

- Vi synes det er veldig uheldig at vi misbrukes på denne måten. Finn.no vil aldri be om bekreftelse på denne typen opplysninger, sier ansvarlig for forbrukertrygghet i Finn.no, Lars Vinden, til adressa.no.

- Sperr kortet

De siste ukene har selskapet sett en økning i henvendelser fra folk som har blitt utsatt for denne typen svindelforsøk. Enkelte har gått på limpinnen, og opplevd at kredittkortet har blitt misbrukt på det internasjonale annonsemarkedet.

LES OGSÅ: Advarer mot Iphone svindlere på Finn

FINN.no ber alle om å være oppmerksom på mistenkelige e-poster, og rapportere disse til selskapets kundeservice eller via e-postadressen sikkerhet@finn.no.

- Hvis man har oppgitt kredittkortinformasjon etter å ha klikket på en link i en e-post må man også snarest ta kontakt med banken for å få sperret kortet, sier Vinden..

Nigeria-svindel

Ifølge Vinden er dette forsøket en del av såkalt Nigeria-svindel. Dette er en type svindel hvor opphavsmennene er knyttet til Vest-Afrika. Svindlerne bruker gjerne kredittkortdataene til å legge ut nye annonser, der de forsøker å lure til seg penger ved å kreve forskuddsbetaling. Finn.no samarbeider med politiet for å ta bakmennene, men opphavsmennene er vanskelige å spore opp.

- Ofte er det mange mellomledd. Et visst stykke er det mulig å spore opp, men så stopper det ofte opp, sier Vinden.

Finn.no har lagt ut en rekke råd til brukerne på sin hjemmeside.

 
    
      (Foto: SKJERMDUMP)

  Foto: SKJERMDUMP

 
    
      (Foto: Skjermdump)

  Foto: Skjermdump

På forsiden nå