Mistet sylskarp kniv i finnbiffen

Gilde har mistet en sylskarp kniv og tilbakekaller 10 000 pakker finnbiff.

Saken oppdateres.

Gilde kaller tilbake 10.000 pakker av Boazo Finnbiff merket med kode 104 og best før 31. desember eller nyere, skriver aftenposten.no.

Syltynn og skarpÅrsaken er at en to centimeter lang knivbit som er sylskarp og tynn som en skalpell, sannsynligvis er kommet inn i en pakke på 400 gram frossen finnbiff fra en av de to fabrikkene som produserer denne varen.Finnbiffen er solgt til dagligvarekjedene COOP og NorgesGruppen over hele landet, skriver selskapet i en pressemelding.

Nylig oppdagetDette er et produkt som kun produseres i perioder og det var da de skulle igang igjen med produksjonen i forrige uke, feilen ble oppdaget. Sist det var produksjon av dette produktet, var 6. desember.- Vi oppdaget det da maskinen på Tynset, som skaver opp reinsdyrkjøttet, gav ikke den kvaliteten den skulle. Da fant vi ut at det manglet to knivblader. Det ene knvibladet er nå funnet ved hjelp av metalldetektor, men vi mangler altså ett, sier kommunikasjonsdirektør Nina Sundqvist i Nortura, som eier merkevarene Gilde og Prior.

FarligKniven er direkte farlig å få i munn og svelg.- Vi ber innstendig forbrukere som nylig har kjøpt Boazo finnbiff som er merket produksjonssted 104, om å levere produktet tilbake til butikk, sier Sundqvist .De vet ikke helt sikkert når kniven ble ødelagt, og tilbakekaller derfor varer som ble produsert i november også.- At et produkt har lang holdbarhet vanskeliggjør situasjonen. Mange forbrukere kan ha finnbiff liggende i fryserne sine. De som har kjøpt dette produktet før midten av november og fram til i dag vil ha en annen holdbarhetsdato enn dette spesifikke partiet. Vi er lei oss for denne hendelsen og beklager merarbeidet dette medfører, sier Sundqvist.

 
På forsiden nå