Fra Mors kjøkken til supermarkedet

En tur i supermarkedet byr på et møte med en rekke hjemmelagede retter, tilberedt av tanter og mødre og bestemødre. Hjemmelaget er en slager.
Hos Bakers, Norges største leverandør av brød og bakervarer, er det Bertha som står på sent og tidlig. Fra sitt eget bakeri sender hun lefser, sitron- og marmormåne, fyrstekake og mer ut til det ganske land. En imponerende effektiv kvinne, som ifølge administerende direktør Roar Hoel i Bakers faktisk har eksistert.

- Bertha var en dame som en gang i tiden drev et lompe- og lefsebakeri på Hov i Land. Utover det vet jeg ikke så mye om henne, sier direktøren om sin flittige «sjefsbaker».

Suksess med muffins

Får du lyst på en muffins, kan Aunt Mabel - eller Tante Mabel på norsk - by på amerikanske muffins med både blåbær og sjokolade. Ifølge hjemmesidene til Millba, som har tatt på seg jobben med å sende muffinsene til supermarkedet, kom Tante Mabel fra den lille byen Dexter i staten Maine i USA. Tanten var svært populær blant barna i byen. Foruten å være en fantastisk kakebakerske var hun svært snill. Det var bare å banke på døren, så fikk du servert den største og saftigste kaken du kunne tenke deg. Men akk, samfunnet er blitt kaldere, for i dag er muffinsene pakket i plast og koster 9,90 på Rimi.