Husker du dette bildet fra 2007?

Nå selges den aller første Iphone for astronomiske priser på eBay.

Saken oppdateres.

Allerede et samlerobjekt? Det kan du banne på. Forseglede utgaver av den aller først Iphone-modellen selges nå på eBay for 100 000 kroner.

Ikke hadde den 3G og ikke hadde den App Store. Men fra det øyeblikket Steve Jobs avduket Apples Iphone under MacWorld i San Fransisco den 9. januar 2007 så var det klart at mobilbransjen aldri ville bli den samme igjen.

Ikke bare var det en ny mobiltelefon, men det var også - i Jobs egne ord - en telefon, en Ipod og en internettkommunikasjonsapparat i en og samme dings.

En revolusjon

Sett med dagens øyne var den aller første Iphone en lite imponerende telefon. Men i 2007 var den intet mindre enn en revolusjon. Den hadde en berøringssensitiv skjerm og var fullstendig uten knapper. Den var en magisk dings som ikke bare fikk datidens mobilgiganter som Nokia og Motorolas markedsføringsavdelinger til fortvilet å klø seg i hodet, men også Steve Jobs største øyeblikk som regissør for en av tidenes største PR-show. I nesten en time dro Apple-sjefen den ene kaninen etter den andre opp av hatten. Iphone ble over natten dingsen som absolutt alle bare måtte ha.

Et ettertraktet samlerobjekt

I dag melder nettstedet cultofmac.com at forseglede originale versjoner av den aller første iPhone går for så mye som 100 000 kroner på eBay. Telefonene selges ofte som «Rare Collectors Set» eller lignende. Noe som i dette tilfellet bare betyr at du får med den opprinnelige Apple-bagen som de første amerikanske kundene fikk med seg ut av butikken.

Les også: Nesten for god til å være sann

Les også: Hundrevis i kø for iPhone

Norge måtte vente

Det er verdt å merke seg at de aller første iPhone-modellen som annonseres her ikke er den samme som ble lansert i Norge året etter. Norge ble introdusert for en ( lovlig) modell av telefonen først med iPhone 3G der Netcom var først ute her til lands med å tilby telefonen i forbindelse med abonnement i juli dette året. Først i februar 2009 kunne Telenor tilby sine kunder en iPhone.

Apples aller første iPhone (4GB) ble solgt kun i USA og i Canada og ble erstattet med en 8GB-modell bare tre måneder senere.

Kjøpte fra USA, solgte i Norge

Mange nordmenn gjorde store penger på å kjøpe amerikanske utgaver av iPhone i perioden etter lanseringen. Ved hjelp av ulike verktøy kunne man fjerne operatørlåsen på telefonen og bruke et vanllig norsk SIM-kort i mobilen. Denne typen «jailbreak» av iPhone var også populært etter den norske lanseringen da man ikke lengre behøvde å kjøpe amerikanske versjoner av mobilen for å selge ulåste modeller.

Adressa.no fikk testet den amerikanske utgaven av den første modellen i 2007 ( nesten et helt år før den norske modellen ble lagt ut for salg). Vår anmeldelse av telefonen kan du lese HER ( se bort fra terningkastet som er 1. i denne anmeldelsen, det er en teknisk feil - vi ga terningkast 5).

Av en eller annen grunn så testet vi telefonen en gang til ( denne gangen i tospann). Denne anmeldelsen har forsvunnet fra adressa.no sine arkiver, men du kan lese den hos Bergens Tidende HER.

Vi laget også en egen video-anmeldelse av mobilen. Den kan du se HER.


iPhone-historikk

9. januar 2007 – iPhone presenteres av Steve Jobs på Macworld Conference & Expo

29. juni 2007 – iPhone blir lansert i USA

5. juli 2007 – over en million iPhone-er er aktivert

1. november 2007 – iPhone blir kåret til årets oppfinnelse av Time Magazine

9. november 2007 – iPhone lansert i Storbritannia og Tyskland

29. november 2007 – iPhone lansert i Frankrike

5. februar 2008 – Apple lanserer en ny 16GB iPhone

27. mai 2008 – TeliaSonera (med NetCom i Norge) bekrefter iPhone i Norden og Baltikum

9. juni 2008 – iPhone 3G prensenters av Steve Jobs på WWDC 2008.

11. juli 2008 – iPhone 3G lanseres

31. juli 2009 – iPhone 3Gs lanseres

7. juni 2010 – iPhone 4 presenteres av Steve Jobs på WWDC 2010

12. september 2012 - iPhone 5 lanseres

20. september 2013 - iPhone 5C og iPhone 5S lanseres.

Samlerobjekt: Denne dingsen var bare såååå hi-tech i 2007. I dag er den en teknologisk dinosaur som samlere betaler astronomiske summer for. Foto: SCANPIX 

Samlerobjekt: Denne dingsen var bare såååå hi-tech i 2007. I dag er den en teknologisk dinosaur som samlere betaler astronomiske summer for. Foto: SCANPIX 

Husker du dette bildet? Det gikk verden over den 10. januar 2007. Steve Jobs viste fram verdens første iPhone under MacWorld i San Fransisco. Foto: SCANPIX 

Husker du dette bildet? Det gikk verden over den 10. januar 2007. Steve Jobs viste fram verdens første iPhone under MacWorld i San Fransisco. Foto: SCANPIX 

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå