Mobilfilter skal stoppe mobbingen

Mobiltelefonen gir mobberne mer direkte og diskré tilgang enn før. Telenor vil begrense dette gjennom å tilby et filter gratis til brukerne og avholde en holdningskampanje på ungdomsskoler i hele landet.

Saken oppdateres.

Mobiloperatøren tar mobbeproblematikken på alvor og har lansert en forebyggende kampanje mot digital mobbing, i samarbeid med Røde Kors og Barnevakten.

Vil besøke 50 skoler

Holdningskampanjen har som mål å besøke 50 ungdomsskoler rundt om i Norge for å informere og bevisstgjøre foreldre og unge om hvordan de kan bidra til å begrense og bekjempe denne type mobbing.

- Vi sitter i planleggingsfasen og vet ikke hvor i landet vi starter, men vi vil nok komme innom Trøndelag, sier informasjonssjef i Telenor Atle Lessum til adressa.no.

Blant annet er sjikanerende tekstmeldinger på mobilen utbredt. Selskapet lanserer nå et mobbefilter som gjør at man kan beskytte seg mot slike. Filteret opprettes på Telenors hjemmesider og lar brukerne sperre enkelte nummer fra å sende tekst- og bildemeldinger de ikke ønsker å motta.

- Filteret sender en advarsel tilbake til den som blir sperret med beskjed om akkurat det, sier Lessum.

- Positivt

De meldingene som kommer inn etter at et nummer er blokkert kan mobilbrukeren lese av som epost online dersom man ønsker. Barnevakten synes initiativet fra mobiloperatøren er positivt.

- Det er positivt at man bruker så store ressurser på et filter og det forebyggende arbeidet i holdningskampanjen, sier rådgiver Kjellaug T. Tønnesen i Barnevakten.

 
På forsiden nå