Slik løser Apple antenne-problemet

Gir alle iPhone 4-eiere gratis beskyttelsesetui.

  Foto: scanpix

Saken oppdateres.

Åtte vitenskapsmenn og ingeniører med doktorgrad har vært med på å utvikle antennen til Apples nye telefon, iPhone 4, opplyste Steve Jobs under en hastig innkalt pressekonferanse fredag kveld norsk tid, ifølge Aftenposten.no.

Telefonen har vært i hardt vær siden den ble lansert i begynnelsen av juni, fordi antennen fungerer for dårlig.

Mister signalstyrke

Det som konkret skjer, er at telefonen mister en del signalstyrke for mottak om man holder hånden over nedre, venstre hjørne.

Apple foreslo først nonchalant at man kunne la være å holde telefonen slik at venstrehjørnet ble dekket, men ikke alle Apple-kundene var like fornøyd med det.

Oppgradert operativsystem

Utviklerne i Apple gikk så tilbake til arbeidsbordet og kom så opp med ideen om at det muligens var en regnefeil i formelen for antennen. Torsdag ble derfor iOS 4.0.1, en ny versjon av det splitter nye operativsystemet til iPhone lansert.

Jobs sa på pressekonferansen at oppgraderingen sammen med et beskyttelsesetui vil løse problemene med antennen. Alle som har kjøpt en iPhone 4 vil få et gratis beskyttelsesetui av Apple. Alle som har kjøpt et etui til iPhone 4 allerede, vil få utgiften refundert av Apple.

 
        
            (Foto: scanpix)

  Foto: scanpix

På forsiden nå