Game over for Ram&Rom

Norges eldste og beste dataspillbutikk legges ned, og erstattes av pølse og pizza fra 7-Eleven.

Saken oppdateres.

31. mai er moroa over for Ram&Rom i Nordre gate, til tross for at butikken har drevet med overskudd siden oppstarten i 1994.
- Det er en del kunder som er fortvilte, spesielt stamkundene. Men vi beroliger dem med at det meste av sortimentet blir med over til Narvesen, forteller daglig leder gjennom de siste årene, Trond Dullerud.
Avgjørelsen om å stenge Ram&Rom ble tatt av Narvesen i mars, som et ledd i selskapets «rendyrking av konsepter». Av samme grunn har flere 7-Eleven dukket opp i Trondheim det siste året, og antallet vil bare øke.
- Dette er ikke mere «hokuspokus» enn at vi ønsker å styrke multimedie-biten i Narvesen-butikken vår lenger ned i Nordre gate. Ram&Rom var tenkt å være en spydspiss i Narvesen for å bedre kompetansen innen dette området. Ram&Rom har vært drevet godt og har en bra standing hos kundene. Sammen med Narvesens renommé, håper vi at det samlede resultatet skal bli enda bedre, vi håper at 1 + 1 skal bli mer enn to, forteller regiondirektør Bjørn Borthen i Narvesen.

Trond Dullerud har jobbet

som daglig leder i butikken siden 1996, et arbeid som kulminerte med tildelingen av Gullstikka 2002 for årets beste multimediebutikk i Norge.
- Jeg skal innrømme at det var ganske sterkt å motta Gullstikka, samtidig som jeg visste at butikken skulle bort. Jeg hadde sett for meg å drive butikken i mange år ennå, så jeg ble overrasket da beskjeden kom, forteller Dullerud.
Også leverandørene har reagert med overraskelse på beslutningen. - Jeg trodde det først var en aprilspøk. Det er synd at butikken legges ned. Mer er det ikke å si om det. De har faktisk satt en del normer gjennom årene, kommenterer Aksel Heirung hos Electronic Arts Norge.

Det er ikke lett

å finne de som kritiserer Narvesen for avgjørelsen. De eneste som benytter anledningen til å pepre løs, er konkurrenten Spider-Man:
- Alt Reitan tar i blir jo til pølse og pizza. Det virker jo som det ikke er plass til annet enn 7-Eleven, Rimi og Rema i Midtbyen nå, så hva er igjen av Midtbyen? Ikke så mye at det er noen vits i å dra dit lenger, sier Camilla Johansen hos Spider-Man i Fjordgata (også i Midtbyen!).
Sjefen hennes, David Telatine, legger til: - Jeg forstår ikke prioriteringen hos Narvesen, men man satser jo på det man kan - pølse med brød og cola.

Over hos storebror

nede i Nordre har ikke Dullerud planer om å være arbeidsledig lenge.
- Målet er å vinne Gullstikka en gang til. Det er ingen hemmelighet at jeg har lyst til å fortsette i samme bransje. For meg har dette vært hobby og jobb hele tiden; nå er det dessuten blitt tryggere å satse fordi bransjen er ryddigere, forteller Trond.
Betjeningen ved Ram&Rom hevder at kundemassen har endret seg iløpet av bedriftens nesten 10 år i bransjen. Tidligere var det få kunder. De var i stor grad gutter mellom 15 og 20 år. Og de handlet mye pr. hode. Ti år senere utgjør disse fortsatt en kjøpesterk gruppe i spillmarkedet, men samtidig er det kommet flere til. Det er både en bredere målgruppe og kjøpergruppe i dag.
- Men man tjener ikke mye, for inntjeningsmarginene er lave, hevder Dullerud.

Det er frustrasjon å spore

blant de ansatte, selv om de fleste synes Narvesen har opptrådt ryddig i saken.
- Det gikk fra sinne til oppgitthet, det var ikke lett å forstå, sier en av dem til Ut-magasinet.
- Jeg har ikke hørt noe kritikk av denne avgjørelsen. Kundene kommer til å finne igjen 70 - 80% av det som omsettes på Ram&Rom i dag, forsikrer Bjørn Borthen i Narvesen.

Artikkelforfatteren er spillanmelder i Ut-magasinet.

Ram&Rom-fakta:
Butikkjeden fører produkter bl.a. innen Internet og multimedia: TV-spill, PC, CD-rom, PlayStation (PSone & PS2), Nintendo GameCube, GameBoy Color/Advance, Xbox, VHS og DVD.
Butikkene drives som et selvstendig selskap under Narvesen Norges AS.
De finnes fire Ram&Rom-butikker i Oslo - en på Lillestrøm og en i Tromsø, itillegg til den øverst på Nordre i Trondheim.
Butikken i Trondheim åpnet 1. desember 1994.

Dulleruds siste førstevalg:

1.Zelda
2.SOCOM us navy seals
3.Silent Hill3
4.GTA: Vice City
5.Colin McRae 3
6.Enter The Matrix

JAN HENRIKSEN

På forsiden nå