Roccat Kone EMP

Ca. pris Kr. 730.-

Roccat Kone EMP er en ny type gaming-mus som ble lansert den 15. januar i år. Musen kommer med en ny type sensor-teknologi som Roccat gjerne kaller «Owl-eye optical sensor». En avart av 3360-produktlinjen om vi ikke tolker de tekniske spesifikasjonene feil.

Les også: Blodig alvor

Les også: Fortsatt en sjarmbombe

Roccat har i en årrekke vært en av de fremste produsentene for gaming-utstyr både hva mus, musematter, tastatur og headset angår.  Denne tyske produsenten av top-of-the-line -produkter kniver ofte med konkurrenter som Razer, Logitech, Corsair og andre om å hele tiden tilby det aller beste innen milimeterpresisjon når det kommer til gaming-mus for PC. Og med Kone EMP ser det ut som om Roccat har fått et hestehodes forsprang.

Roccat Kone EMP veier bare 114 gram og har en lengde på 135 mm. Musen har derfor en perfekt passform tilpasset den lave vekten. Nå er selvsagt form og vekt en individuell preferanse. Undertegnede har ikke verdens største hender, noe om for min del taler til Kones fordel. Andre vil kanskje synes at musen er i minste laget. Men smak og behag kan selvsagt ikke diskuteres.

Det som telles når en skal teste en ny type gaming-mus er selvsagt reaksjonstiden og hvordan den føles i bruk. Og her scorer Kone EMP skyhøyt på kvalitetsskalaen. Min faste gaming-mus de siste par årene har vært en relativ billig, men stabil  mus fra Zombee som jeg på grunn av hvordan den har føltes i hånden har foretrukket framfor langt dyrere alternativer fra Logitech og Razer.  For det er viktig at høyden på musen ikke blir for høy i forhold til størrelsen på hånden til brukeren. Blir den for høy så så blir presset på håndleddet for stort og fører gjerne til at man raskre blir sliten. Er høyden for lav derimot så oppstår en effekt der en gjerne føler at man ikke helt har kontroll.  Roccat Kone EMP byr på den perfekte høyden for undertegnede. Og kombinert med den milimeterpresisjonen som sensorteknologien her gir så Roccat Kone EMP en grep og en kontroll som imponerer stort.

foto

Roccat Kone EMP er ikke blant de meste avansert når det kommer til antall knapper og utsmykkinger på selve musen. Musen vil nok neppe være førstevalget for en hardcore Starcraft-spiller, men som en all-round gaming-mus med fokus på førstepersonskytere og actionbaserte rollespill som «Diablo III», «Grim Dawn» og «Path of Exile» er den suveren.  Programvaren til produsenten, Roccat Swarm, har også blitt betydelig forbedret i forhold til hvordan den framsto for bare noen år tilbake. Du kan også sette CPI-verdiene seperat i Roccat Swarm ( CPI=Counts Per Inch), noe flere andre produsenter unnlater å gi en egen funksjon.

Summa sumarum så er Roccat Kone EMP en av bedre i denne prisklassen som undertegnede har testet. Når det gjelder tilgjengeligheten til denne musen så har saken en mørkere side. Roccats egen (norske)  hjemmeside har ingen kjøp-funksjon til dette produktet. Heller ikke store nettbutikker som komplett.no hadde denne hverken på lager eller i sortimentet. Hva det fysiske butikkutvalget angår så kan vi selvsagt ikke si noe om dette. Kanskje er du heldig og finner denne i hyllene på Elkjøp - kanskje ikke. Det eneste utsalgsstedet vi var i stand til å finne online etter iherdig leting var fra britiske Amazon som både selger og sender musen til Norge for Kr. 729.-.

Ingen tvil om at Roccat Kone EMP er et premiumprodukt som overgår de fleste konkurrenter i samme priskategori, men med en såpass synlig fokus på lansering burde produktet ha vært lettere tilgjengelig for det norske markedet. Det er tross alt fire uker siden lanseringen.