Alt-i-ett fra arkitekten

Lisa Asmervik har funnet en nisje hun er ganske alene om i Trondheim. Hun tar seg av alt fra regulering og tegning av boligen, og bistår også gjerne i valg av interiør hvis det er ønskelig.

Lisa Asmervik er utdannet sivilarkitekt, interiørarkitekt og lærer. Som arkitekt i ferdighusbransjen kjente hun etterhvert en voksende frustrasjon over at hun ikke fikk tatt ut all kunnskapen hun satt med.

- Jeg hadde et bra potensial, ikke sant, smiler hun lurt. Egentlig kunne jeg ha fått arkitektutdanningen godkjent som valgfag på lærerstudiene, spøker hun og forteller at hun manglet valgfag på sisteåret.

Ettersom hun kjenner bransjen, vet hun også hvor de fleste arkitekter må sette ned foten for rådgivning og bistand.

- Dette har jeg utnyttet som forretningsidé, jeg kan fylle behovet der andre må si nei, sier hun engasjert og hopper på to krykker bort til kaffemaskinen. Lisa mistet det ene benet som fireåring, men det har ikke hemmet henne nevneverdig. Navnet på firmaet hennes sier det meste; «Potensial - arkitekttjenester».

- Det meste kan forbedres. Grunnpilaren i bedriften er å se mulighetene, finne potensialet i det hver enkelt har fra før. Kundene har selvsagt ulike behov, noen trenger bare hjelp til å komme i gang, mens andre ønsker hjelp gjennom hele byggeprosessen - fra regulering, tegning og bygging til valg av farger, tapeter og gardiner. Eller ned til de små detaljene som skaper atmosfære, for den del.