Gunstige grep med Gunda

Hun har vært i spaltene våre før, Gunda Marie Næss fra Stjørdal - tusenkunstneren som alltid ser overskudd og nytte i å finne en liten vri på tilværelsen.

Saken oppdateres.

Denne gangen har Gunda tatt tak i travelheten.

Alt skal skje så fort, sukker hun. Det er stadig noe på gang, så det handler om å finne praktiske løsninger som gjør at det blir fart på hverdagslige gjøremål.

Letter arbeidet

Har du tenkt på at det er både praktisk og lettere å ta fredagsvasken dersom de store møblene står på hjul, spør Gunda.

- Stuebordet f.eks, etter at jeg satte på fire hjul, er det bare å sende det avgårde når moppinga tar til, for så å sende det trillende tilbake igjen. Slik unngår en tunge løft!

Ute på verandaen og på terrassen har Gunda en gammel kiste og en kabeltrommel stående. De har også fått hjul, slik at det blir lettere å flytte på dem. Begge står ute hele året.

Og dersom vi ignorerer snøen som falt sist mandag, og setter vår lit til at vårsola gjør sitt - så er det utrolig mye fint som finnes i naturen.

Benk til besvær

Gundas skattekammer er naturen, bokstavelig talt. Her finner hun røtter og kongler, kvister og rariteter - som legges i bagasjerommet på bilen, og som senere ender som dorullholder, uro, som materiale til ungenes hytte eller som kattebolig, for den del. Gunda ser seg hag i det meste, og bobler av ideer. Hun er en av dem som får til gull av gråstein. Rett og slett.

Benken som står ute på verandaen er et skikkelig drog - større enn alt annet hun har dratt hjem. Heldigvis hadde hun karfolk-hjelp på turen da benken åpenbarte seg. For klart, den måtte fruen absolutt ha med hjem til «heimhusan».

- Heldigvis var min mann med den dagen vi gikk oss på denne gigantiske tre-stokken(eller hva skal en kalle den..?) i fjæra for et par år siden.

Bilen ble kjørt så langt ned i fjæra vi kom, og mannen min er heldigvis sterk og stokken sikkert over hundre kilo. Men sammen klarte vi det og nå står den på verandaen, sommer som vinter.

- Den blåser nok aldri bort selv om det er hjul på den, smiler Gunda fornøyd.

Møbler av det meste

Hjul kan en sette på hva som helst egentlig, og vips blir det et møbel! 
 
 
 
 
På forsiden nå