Hvitt og søtt

Fransk landstil, eller shabby chic. Lett å lage selv!

Saken oppdateres.

Å se til bygda er in, og for mange er det den franske landsbygda som er hovedinspirasjonskilden. Herfra har vi fått shabby chic-stilen. Møblene skal ikke være nye og blankpolerte, men hvitt skal det være.

En av dem som velger seg fransk landsstil er May Britt Markussen. Hun kjøper sjelden noe nytt, men finner gamle skatter og gir dem en make over.

Søt veggpryd

I dukkestua til jentene har hun gjort et heller kjedelig veggskap om til det søteste veggpryd.

Skapet ble kjøpt for en billig penge på loppemarked. Og disse skapene er det mange av på loppemarkeder rundt om.

Siden skapet var lakkert, så fikk det seg aller først en runde med heftgrunn.

Deretter ble det gitt et par strøk med maling. Her ble det brukt vanntynnbar akrylmaling, med glansgrad 40. Fordelen med akrylmaling framfor oljemaling er at det tørker raskere - og at man derfor rekker flere strøk på en dag. Fargen som ble brukt er fargen eggehvit.

Et tips hvis man ikke er glad i maskering, som jo tar lang tid... er å male uten og ikke være så nøye på om det kommer litt maling på glasset. For malingen kan lett skrapes av med en glasskrape når malingen har tørket.

Til slutt fant May Britt et stoff som matchet der skapet skulle stå. Og så ble stoffet stiftet på plass, på innsiden av glassene, med stiftepistol.

For prikken over i-en, så ble også knottene stiftet med litt stoff.

Rosa jentekommode

Søt ble også den i utgangspunktet trehvite kommoden, etter å ha fått seg en real make over. Nå står den på et av pikerommene.

–Dette er en enkel kommode kjøpt på Ikea. I utgangspunktet var den ubehandlet, noe som gjør den meget godt egnet for et maleprosjekt.

Først ble den pusset lett over med sandpapir.

Så fikk den tre strøk med maling, samme type som veggskapet. Litt lett sandpapirpussing mellom strøkene, for å ta bort fibrene som har reist seg under malingen.

Når malingen var tørr, ble det malt bokstaver og tall etter sjablonger kjøpt hos Stoff og Stil. Vips! Med litt rosa maling, så fikk kommoden særpreg.

Som en siste, lekker finish så ble knottene byttet ut med noen finere, fra Lisbeth Dahl.

–To enkle og greie prosjekter, i følge May Britt Markussen. For mer fra hennes hjem sjekk:

www.englefryd.blogspot.com

 
 
 
 
 
På forsiden nå