Myk opp: Med blomster og blonder

Se til mormors stue

Stramme, minimalistiske boliger skal nå ha et motspill av feminine dekorasjoner. Romantiske blondemønstre, potteplanter og mormors gamle gjenstander.

Julerose 

Barndomsminner: Begonia er trendy, sist sett hos mormor. 

Også i hvitt: Kjøkkenhåndklær finnes også i hvitt, og også serien Mormor - med struktur som håndkær. 

Aplefiol 

Ildtopp 

Blonde-look: Stolen Prince Chair er designet av Louise Campell, og tar det tradisjonelle inn i samtiden. 

Vi har hørt det en stund nå, at minimalismen er på vei ut. Men det skjer sakte, og glidende. Det starter smått, med innføring av feminine, grafiske mønstre og strukturer, som er inspirert av romantiske blonder, eller gammeldagse motiver.

Nylig lanserte Normann Copenhagen den nye kjøkkenserien Mormor, designet av Gry Fager.

–Inspirasjonen fant jeg i kjøkkenets gode atmosfære, og særlig i de eldre kjøkkenene, de fra min bestemors tid, sier Fager. Og alle kan kjenne igjen mønstrene fra de gode, gamle kjøkkenhåndklærne. Det er nostalgi, men også en klisjé – som designeren selv kaller det.

Gammelt møter nytt

Det norske hageselskap har bedt Scandinavian Trend Institute si dem hva som er riktig interiør akkurat nå. Og trendinstituttet viser blant annet til den unge, danske designeren Louise Campell, født 1970, og hennes suksesstol Prince Chair. Dette er en vakker, forseggjort stol, som framstår som et åpent, utskåret blondemønster. Den ble designet i 2001, i en konkurranse om å lage en stol verdig kronprins Frederik av Danmark.

Også Campell ønsket å flette sammen det tradisjonelle med samtiden. Noe mange av oss ønsker.

–Nettopp dette er veldig utbredt i flere nye møbelkolleksjoner. Stramme former er samtidig både organisk og sanselig, sier Lone Taklo, én av dem som har sett på trendene.

Inn med plantene

Og nettopp begreper som organisk og sanselig er viktige for å dekke dagens interiørtrend. Det er fortsatt minimalisme i sort og hvitt, men den hvite fargen mykes opp, konstaterer trendinstituttet, som har gitt trenden navnet: «Flowery Feel».

Kritthvit erstattes av offwhite, i selskap med et stenk av gull. Eksklusive møbler med organiske former får plass side om side med stilrene, kasseformede bord og sofaer. Glatter vegger møtes med veluraktige tapeter, og i dette universet blir også planter et viktig element i innredningen.

Ifølge Hageselskapet vil dette si planter med myke blad og veluraktig overflate, eller flere planter sammen med forskjellige, markante og spennende bladmønstre. Plantene får en rolle som skulpturer i den minimalistiske stuen.

Julerose 

Julerose 

Barndomsminner: Begonia er trendy, sist sett hos mormor. 

Barndomsminner: Begonia er trendy, sist sett hos mormor. 

 
 
 
 
 
Også i hvitt: Kjøkkenhåndklær finnes også i hvitt, og også serien Mormor - med struktur som håndkær. 

Også i hvitt: Kjøkkenhåndklær finnes også i hvitt, og også serien Mormor - med struktur som håndkær. 

Aplefiol 

Aplefiol 

Ildtopp 

Ildtopp 

Blonde-look: Stolen Prince Chair er designet av Louise Campell, og tar det tradisjonelle inn i samtiden. 

Blonde-look: Stolen Prince Chair er designet av Louise Campell, og tar det tradisjonelle inn i samtiden. 

På forsiden nå