På sensommeren ble interiørgata i Olav Tryggvasons gate komplett. På rad og rekke har de allerede ligget der en stund, alle de ulike butikkene som selger ting å ha i huset. For tre uker siden flyttet også Interia inn i gata, eller hjem som de sier. For de var der før også. Men så brant nummer 12, og Interia flyttet midlertidig inn i ledige lokaler i Nordre.

Men nå er de altså tilbake. Større enn noen gang. Tre etasjer med livsstil i et spennende praktbygg i glass og tre.

Nyansatt butikksjef Randi Schjetne viser stolt rundt. I andre etasje finnes det en eksklusiv avdeling med fritidsklær, mest for de minste blant oss. I første etasje er det gaveartikler og bruksting. Og i kjelleren møbler og belysning.

Mange har sammenlignet nye Interia med danske Illums Bolighus. Det med rette.

Hjem er selvsagt mest interessert i møbelkjelleren, og her er de: Klassikerne. De møblene som koster litt mer. Men som du har lenge, nettopp fordi de er klassikere. Vi vet at det mulig å bruke opp sparekontoen sin, og mer til, her.

–Vi har et litt eksklusivt utvalg, men det betyr ikke at vi ikke er for alle. Vi har et godt utvalg, i flere prisklasser, sier Schjetne.

–Vi er huset for de bevisste forbrukerne, de som tenker seg litt om før de gjør valget sitt. Det gir også en miljøgevinst når kunder ikke kjøper på impuls. Vi selger design du aldri blir lei av, som for eksempel den kjente syveren til Arne Jackobsen. Du finner en billigere spisestuestol, men du blir aldri lei av syveren. Det er en stol du har livet ut og etterpå går den i arv. Den er av holdbart materiale og har et godt design som varer gjennom generasjoner, mener Scjetne.

Vi utfordret Schjetne til å plukke frem det som koster mest av møblene, og det rimeligere alternativet.

Foto: Glen Musk