Til å bli glad av

Oransje er en av favorittfargene, i det gule huset i svingen på Vikåsen.

Sitteplassen: Det er i den oransje stolen Trine helst sitter, foran den morsomme tivolilampa med selvsydde skjermer. 

Gult hus i svingen: Det er der familien Gabrielsen bor, og det er også det bloggen fra huset heter. 

Tapetruller: Litt tapet kan friske opp det meste, i tillegg er også rullene dekorative. 

Med skjerm: Stuas fine vedovn har også fått en fin skjem med maleri foran. 

Kjøkkenkos: Favorittfargen til Trine Gabrielsen er oransje, og det er også kjøkkenbordet. Hyllene bak viser noe av samlemanien. 

Fin og praktisk: Stolen står som et blikkfang i et hjørne, og dessuten er den til daglig nytte. 

Kokkejævler: Krydder og broderier, begge deler har plass på kjøkkenveggen. 

Fargeklatter: Kjøkkenet er hvitt, sånn i grunnen, men har masse fargeinnslag. 

Krukker i lange baner: Det blir aldri nok krukker, syns Trine. Blir hun lei av de som står framme bytter hun dem bare ut med noen fra loftet. 

Putedilla: Trine syr puter, ofte og mange. Noen selges, mens andre ligger i sofaen. 

Fretex-skatt: Den lille lampa, helt klart fra 70-tallet, sto på en hylle på Fretex og ventet på ny eier. 

Den ville siden: Aviskurva er tapetsert med to ulike tapeter, den ene siden litt mer blomstrende enn den andre. 

Et kupp: Tivolilampa ble kjøpt for 15 kroner på loppis, for 30 år siden. 

Klassikeren: Mye er arv og loppis, men Trine har kjøpt seg en ny Eames-stol. 

Salig miks: Gammel arvet skjenk, fargegine rammer og sjekk den stilige lampa som ser ut som en fugl. 

Blå samling: Alle tingene til Trine er samlet etter farger, her er bordet med de blå gjenstandene. 

Mange små: På stuebordet ligger det ikke en stor duk, men mange små heklebrikker i ulike mønstre og farger. 

Pattedyrplansje: Vil du lære litt mer om pattedyr, så setter du deg i denne delen av stua. 

Grønne gardiner: Sydd av Trine selv av gamle dynetrekk fra 70-tallet. Unike og fine. 

Egenlaget oppslagstavle: Denne smarte tavlen har Trine sydd selv, og bilder festes på med knappenåler. 

Leken stue: Trine Gabrielsen i den oransje favorittstolen med strikkinga si, mens familiehunden Kira får ut litt energi. 

Trine Gabrielsen innreder som hun lyster, og slik har hun skapt et interiør som utstråler energi og kreativitet. Et hjem til å smile muntert i.

– Jeg blir glad av farger. Oransje er nok favorittfargen min. Ja, også gult og rødt da, og turkis er jo også fint, sier Trine. Kledd i en småblomstrende rød kjole, like rød cardigan og lilla strømpebukse tar hun imot oss i huset på Markaplassen på Vikåsen. Tre etasjer på til sammen 190 kvadratmeter. Hit flyttet familien inn i 1990, og etter hvert kom det tre barn. Nå er ungene i ferd med å flytte ut av barndomshjemmet, mens foreldrene har begynt å leke med tanken på å finne seg noe mindre.

Men det blir ikke enkelt å flytte fra det gule, personlige huset i svingen heller.

– Vi malte huset gult da det ble bygd, og mange ble sjokkerte over fargevalget. Det var jo ikke vanlig med knallgule hus da, det skulle heller være duse pastellfarger, sier Trine og serverer kaffe og småkaker ved et selvmalt oransje kjøkkenbord.Smilende samling

Stua er lys og trivelig, og stilen er fargeglad og retroinspirert. Familiehunden Kira tar en formiddagsdupp i hundesenga si, på et grønt teppe med rosa, hvite og røde blomster på. På hyller og bord står Trines fine samlinger. Av vaser, av gjenstander, av alt det Trine har samlet på oppigjennom årene. Av alt det hun er glad i. Det er ganske mye.

– Av og til tenker jeg at nå er det nok her inne. Da bytter jeg ut noe med noe annet fra loftet, smiler Trine. Slik sett blir det aldri mindre, men det blir ofte annerledes.

Trine er utdannet spesialpedagog og har jobbet 25 år i barnehage. Nå jobber hun for Fretex på Nardo. Der finner hun skatter, og det gjør hun også på loppis. Også lager hun mye selv.

I gangen er det ordnet plass til symaskina og alle stoffene er samlet i hyller etter farge. Her sitter Trine og skaper. Oftest puter, men også vimpler, hjerter, brødkurver og alt annet hun måtte få lyst til å trylle fram. Noe av det selger hun.Leker seg

Sitter hun ikke ved symaskina om ettermiddagene, så kan det hende Trine isteden sitter i stuedelen som har mest vinduer, og derfor har mest dagslys. Her er det ingen tv som forstyrrer. Her sitter Trine i den oransje lenestolen og strikker på et gult og rosa sengeteppe. Føttene har hun på den like oransje skammelen.

På bordet ved siden av henne er det pyntet med flere små hekleduker, alle i ulike mønster og de er heklet i forskjellige farger. På hver duk en hvit lysestake, som binder de ulike dukene sammen til en ryddig helhet. Dette er et eksempel på Trines lekenhet i interiøret. Et annet er rammene spraymalt i turkis og sort, og noen med et stoffhjerte inn. På veggen, sammen med rammene, henger også en liten duk. For som Trine sier: Den er jo for fin til å ligge i en skuff. Aviskurva er kledd i retrotapet. En side litt rolig, den andre ganske vill; så er det bare å snu til den siden som passer dagsformen.Glad i støvtørking

– Jeg har jo hvite vegger, men så krydrer jeg disse med farger. Med stoffer og gjenstander, sier Trine som er glad i alt som står framme. For alt har en historie, alt betyr noe for henne.

– Jeg liker å tørke støv, for da får jeg se over hva jeg egentlig har. Ta på alle tingene og tenke på hvor jeg kjøpte den, eller hvem jeg har fått den av, sier Trine som ikke har gjort så mye med huset siden de flyttet inn, utenom å male. Og å stadig tilføre fargerike, glade elementer selvsagt.

Møblene, og det meste av gjenstandene også, er stort sett gjenbruk. Møbler er arvet og lamper er kjøpt brukt. Som den fine tivolilampa i et av stuehjørnene. Denne ble kjøpt på loppis for 15 kroner for 30 år siden. Den var og er et kupp, og den er blant Trines favoritter. Og personlig ble den etter at Trine fikk sydd på tre ulike skjermer.Må trives

– Jeg bryr meg ikke om å være trendy. Det eneste viktige for meg er at vi som bor her trives, sier Trine, som lett lar seg begeistre. Og da tar hun litt av, som at hun kjøper enda flere fine bokser til kjøkkenet selv om hun allerede har altfor mange. Men de er jo så fine da¿ Og stoffer, det bare må hun ha. I allslags farger og mønstre, de aller fleste fra 70-tallet.

– Se her, sier Trine og tar ned det ene stoffet etter det andre og smiler bredd ved synet av alle godbitene.

– Jeg blir helt betatt jeg, utbryter den kreative sjelen, som blir så glad i stoffene sine at hun nesten syns det er synd å klippe i dem.

Det møblet Trine er mest glad i er det gamle hjørneskapet i tre på stua.

– Det ble kjøpt brukt, og så brukte vi lang tid på å lute av det all maling. Det skapet skal vi aldri kvitte oss med, sier Trine og bruker det til å vise fram noe av det lekre hun har. Gamle tregjenstander, sølvskjeer og er servise i retrostil, holdt hvitt og oransje. Ved siden av henger et fargesterkt maleri fra Ravnkloa, malt av Andreas Widerøe Hagen

Det er farger, personlighet og sjarm. Et besøk hjemme hos Trine og den lekne hunden Kira er til å bli glad av.

For mer om Trines hjem, sjekk bloggen hennes: www.gulthusisvingen.blogspot.com

På forsiden nå