Hun er en liten energibunt, Kristin. Du skal ikke la deg lure av løse øyenvipper og fyldige lepper – denne dama har oppmerksomheten sin rettet mot flere og viktigere ting i livet enn sminke. Noen vil kjenne henne igjen som gründer i Kvikk bar, som selger sunn fastfood på Solsiden og Trondheim Torg. Hun er også mor til to smårollinger – og har altså rukket å bygge sitt tredje hus i en alder av 32 år.

LES OGSÅ: Camilla Torvik på Øvre Tvereggen fikk lyst på farger da barna kom inn i livet og hjemmet.

- Jeg er vant til å jobbe hardt for det jeg vil ha, for jeg har aldri arvet eller fått noe. Å bygge og selge hus har vært en måte å bygge opp egenkapital på, som gjør at vi nå kan bo her i dette huset på Byåsen – der jeg helst vil være, sier hun. Like ved Byåsen videregående, på en tomt som er utskilt fra en tomannsbolig, har hun og samboeren Hans Kristian fått bygd et moderne hus med akkurat de løsningene de ønsker seg.

I hagen til nummer 17 b var det blass til et hus 17 c. Her har Kristin og Hans Kristian bygd sitt nye hjem.

Tredje huset

Kristin lager smoothie til journalisten og prater og ler, på trøndersk med lett anstrøk av tromsøværing. Hun var 15 da hun kom til Trondheim og ble Byåsen-jente på sin hals.

- Folk er så jordnære her. Det liker jeg, sier hun.

På stua henger et gigantmaleri, et kvinneansikt med uutgrunnelig blikk. Ja, opptil flere blikk, når vi ser nærmere etter.

- Jeg har malt meg selv. Sammen med en malervenn i Oslo, Alex Krill.

Nok et jern i ilden altså. Kristin liker å male, og er etter eget utsagn særlig produktiv når ting er tungt. For det har det i perioder vært. Ingen har bare lyse dager, og unge gründere som jobber vettet av seg for å få idéen sin til å leve og til å gå i pluss er intet unntak, selv om alt er lutter glede på sosiale medier.

Lidenskap: Lamper og kunst er to av Kristins lidenskaper. Selvportrettet har hun malt sammen med sin venn Alex Krill.
Nikes rom: Kristin ville ha farger inne hos barna, men styrte unna babyrosa hos lillemor.

- De siste årene har både jeg og min medgründer fått barn og vært i mammapermisjoner. Da har ting stått litt stille på jobb, for det krever jo også sitt å være mamma, fastslår Kristin.

Men hus har hun altså fått bygd. De flyttet inn i Selsbakkveien på tidligvinteren. På tredje forsøk visste Kristin ganske så nøyaktig hvordan hun ville ha det. Og hun har lært seg noen triks.

- Det finnes mange billige løsninger på garderober og lignende, men folk må ofte kjøpe dyrere ting for å få det tilpasset på mål slik at det skal passe akkurat. Mine soverom er bygd på mål for at rimeligere standardløsninger skal passe perfekt, sier hun, og framholder at det går an å spare sinnsykt mye penger ved å være prisbevisst og gjøre research på hva som kan gjøres billig.

Prioriterte oppgraderinger

Kristin er veldig tydelig på hvor hun vil legge penger i oppgradering og hvor det ikke er verdt prisen – i hennes øyne.

- Jeg trenger ikke oppgraderte gulv. Med unger som kjører sparkesykkel inne og slipper ting i gulvet, er det like greit med laminat. Parkett blir det neppe før ungene flytter hjemmefra. Dører, derimot, synes jeg gjør mye ut av seg. Dem legger jeg gjerne litt ekstra i. Og lamper. Lamper bruker vi penger på.

Åpen andre etasje: Hele huset grunnflate er ett rom i andre etasje, der stue og kjøkken er plassert. Kristin vil at barna skal ha god plass til å løpe omkring.

Hjemmet til Kristin skriker ikke akkurat ut at bedriften hennes gikk med underskudd de fire første årene.

- Nei, jeg vet. Vi har noen dyre ting. Men det er slikt vi har ønsket oss i 30-årsgave, eller spart lenge til. Dessuten er jeg ekstremt prisbevisst, og handler alltid på salg. Vennene mine spøker med at det er ikke salg for Kristin når det er 40%. Jeg kommer først når det er 70.

Med litt original montering ble to Ikea-hyller et stilig nattbord.

Ellers er hun altså flink til å få til rimelige løsninger der det er mulig, og det uten at det ser billig ut. Pax-garderoben på soverommet har håndtak fra Slettvold. Nattbordløsningen av to hylleplater fra Ikea koster under hundrelappen, men ser bra ut. Lamellgardinene har Kristin kjøpt på Jysk og tilpasset selv.

Bak soverommet ligger et ekstra rom. Dette er foreldrebadet. Et resultat av å ha samlet erfaringer fra flere husprosjekter. De fleste ville tenkt walk-in-closet på dette arealet.

- Men jeg går jo bare i hettegenser og tights uansett. Jeg har mye mer glede av et eget bad enn av et walk-in med plass til hoinner sko. Som bare samler støv. Vi hadde walk-in i det forrige huset. Det var ikke noe for oss.

Heller bygge hus enn dandere puter

God plass på badet og dusj til to. Kristin forteller at dette er barnas bad.
Mikkes rom: Fargen har Mikke valgt selv - fra et utvalg mamma hadde forberedt.

Husets hovedbad ligger ved sønnen Mikkes rom. Her er det badekar og dobbeldusj og ungene kan ha dusjfest hver dag om de vil. Innredningen på badet er den samme som på kjøkkenøya oppe på det åpne kjøkkenet. Hele andre etasje er uten skillevegger, og den store arbeidsstasjonen på kjøkkenet er samlingspunktet – som ungene kan løpe rundt.

LES OGSÅ: Ida og Anton valgte kjøkken med stuekrok da de pusset opp leiligheten på Lilleby.

Den store kjøkkenøya har plass til at mange er i aktivitet samtidig, og er noe av det Kristin er mest fornøyd med i nyhuset. Legg merke til den hele veggen med høyskap.

- Jeg ville ha det barnevennlig, med god løpeplass. Her er det lov til å bruke skateboard og sparkesykkel inne. Derfor har jeg heller ikke så veldig mange pyntegjenstander. Jeg har noen få, store.

Kristin vil også ha løsninger som krever lite stelling og stulling.

- Jeg har en krevende jobb, og har ikke tid eller krefter til å begynne å flytte på puter eller lykter fram og tilbake når jeg kommer hjem.

Pussig nok virker det som hun synes dét ville vært mer krevende enn å stå bak en byggeprosess.

- Jeg tror det handler om gründergenet i meg. Å forhandle pris og finne effektive løsninger både økonomisk og plassmessig, det har jeg i blodet. Når jeg har valgt utbygger og levert fra meg byggetegningene, da er løsningene vi skal ha så gjennomarbeidet at det er uaktuelt å gjøre endringer underveis. Og da går det jo glatt. Det blir egentlig plankekjøring.

hjem@adresseavisen.no