Mange trønderske hager er rammet av isbrann. Det gjelder heldigvis ikke vår hage. Her vokser gress og ugress, og i nabolaget har vi de vakreste blomsterenger. Hvis vår hage er rammet av noe, så må det være den ene huseierens vegring mot å klippe gress.

Ja, min påstand er selvsagt at gressklippevegringen har slått hardest rot hos den mannlige delen av husholdninga. Og konsekvensen er at gress-stråene i hagene med ujevne mellomrom kanskje er gatas høyeste. Stråene svaier lett i vinden, og stilen er langt unna å være sommerkort, praktisk piggsveis. I stedet er den mer avslappet hippie, med friske innslag av gule løvetann.

Løsningen på gressklippvegringen blir sagt å være robotgressklipper, men jeg er skeptisk. Jeg tviler på at slik medisinering vil gi oss den velfriserte plena som en viss person drømmer om. Jeg leser at du kan få kjøpt robotgressklipper med app, regnsensor, eget hus (!) og en rekkevidde på flere mål, men løper ikke til butikken av den grunn. Flere modeller får terningkast seks, men da må du være forberedt på å betale en sum som nærmer seg en gjennomsnittlig norsk husstands feriebudsjett i løpet av ett år. Det er i underkant av 40 000 kroner, hvis du lurte.

Selv har jeg ingen vegring mot å klippe gress. Jeg tar gjerne på meg de gamle joggeskoene som for lengst er blitt grønskegrønne og dytter rundt på gressklipperen. Mens jeg går der og klipper, tømmer oppsamleren og stabler sekker med hageavfall langs muren, ser jeg naboen gå løs på løvetanna med krum rygg.

- Du slipper ikke unna du heller, tenker jeg.

For selv med robotgressklipper må også naboen leke gartner med gode arbeidshansker på. Det er visst ingen vei utenom.

Så jeg fortsetter å klippe mens jeg lurer på når jeg kan få kjøpt en robotgressklipper som spiser leirfivel, løvetann og brennesle og gjør turene til kommunens fylling for hageavfall unødvendige for all framtid. Jeg tenker at da, da skal jeg kanskje vurdere å kjøpe en.

Inntil da skal jeg glede meg over at vi faktisk har en hage med plen og nyte duften av nyklipt gress som kiler i nesa.

Plena er ikke alltid nyfrisert, men hvem er vel det?