Tomme syltetøyglass, eller som her: Tomme barnematglass. Med baby i huset blir det mange av dem. Og det er nesten litt trist å bare kaste dem, i alle fall når det er mulig å i stedet gjøre noe lekkert og moro ut av dem!

Og glassmaling er så enkelt at alle i familien kan delta. Storesøster på tre har selv gjort lillebrors tomme matglass om til dekorative vaser, og da er det enda morsommere å ut og plukke blomster! Fine gaver til besteforeldre er det også. Malte glass er også fine til telys.

–Det første du må gjøre er å vaske de tomme glassene. Legg dem i kokende vann, og limet og etikettene løsner og forsvinner. –Så er det bare å male! Glassmaling kjøpes på hobbybutikker, som for eksempel Panduro. Glassmaling finnes i alle mulige farger, men du må ha spesialmaling.

–Fargene kan for eksempel rulles på med en rulle; for å dekke hele glasset jevnt; glassmalingen finnes både i transparante og klare farger. Eller du kan bruke pensel og male hva som helst. Glassmaling finnes også som tusj, slik at du kan skrive på tekst; kanskje en morsom og personlig gaveidé til en jubilant? Fargene kan blandes med hverandre eller spes med fortynning, og pensler rengjøres lett med såpe og vann.

–Når glassene er ferdigmalt må de stå og tørke i ett døgn, før de brennes i vanlig stekeovn. Halvannen time på 160 grader, og de er så herdet at de kan vaskes i vanlig oppvaskmaskin.

–Vil du gjøre enda mer ut av glassene, så kan du tre perler på tynn ståltråd og lage hanker eller bare surre litt perletråd øverst på glasset: Slik blir det enda mer fest over glassene som egentlig bare skulle leveres til gjenvinning. Bedre å gjenvinne dem selv!

Før: Maten er spist, og hvorfor ikke gjenvinne glasset selv?
Dette trenger du: Glassmaling, finnes både i tuber og glass, og pensler.
Enkelt: Glassmaling er så enkelt at alle i familien kan delta, båse store og små.