Sjarmerende etasjefat

Søte etasjer med like søte småkaker. Og det beste, dette etasjefatet lager du da selv!

Saken oppdateres.

Samme hva du sier, det er plutselig ikke så lenge til gjestene kommer, og julebaksten skal frem. Fra Elin Løkvik Lund har Hjem fått en god idé: Lag deg ditt eget sjarmerende kakefat i etasjer, av det du allerede måtte ha i kjøkkenskapet. Eller av det du finner på helgas loppis.

–Jeg har samlemani, og særlig glad er jeg i gamle, rosemalte fat og likørglass. Jeg finner begge deler på loppis og antikvitetsbutikker, men det blir nok i skapene, smiler Elin. Derfor har hun begynt å lage etasjefat av fat i ulike størrelser, gamle lekre likørglass og små, søte glassfigurer – og lim selvfølgelig.

Framgangsmåten er enkel:

–Du trenger tre, eller færre eller flere, fat i ulik størrelse. Det største nederst, det minste øverst. La dem gjerne være ulike, men i samme fargetoner – slik at de passer sammen.

–Mellom fatene er det her brukt likørglass, men gamle, søte kaffekopper kan også brukes.

–Fat og glass må limes sammen, og Elin har prøvd mange ulike typer lim og funnet favoritten i araldit lim, et to-komponent lim som er svært sterkt. Og som så å si er gjennomsiktig og lett å jobbe med.

Som prikken over i-en har Elin valgt å lime på en liten glassfigur på toppen.

–Akkurat disse har jeg funnet på en antikvitetsbutikk i Athen, og på toppen av fatene syns jeg de kommer godt til sin rett., sier Elin – som forsikrer oss om at hjemmelaget etasjefat er en overkommelig oppgave for de aller fleste.

–Litt presisjon må jo til, mest for at limet ikke skal vises. Men det er ingen hokus pokus, smiler Elin Løkvik Lund.

 
 
 
På forsiden nå