Fra 17. februar skal du slippe å lage havregrynsgrøten din selv.

Ferdigmatprodusenten Fjordland mener det norske folk vil ha mer ferdiggrøt. De mener nordmenn er så glade i grøt at det er et marked for ferdigpakker med den urnorske retten havregrynsgrøt.

- I fjor lanserte vi byggrynsgrøt. Den ble kjempepopulær. I 2013 ble det spist 15,2 millioner porsjoner av vår risengrynsgrøt, to millioner er enn året før, sier kommunikasjonssjef Anne Marit Rødand i Fjordland.

Hun forteller at deres nye havregrøt trenger tre minutter i mikrobølgeovnen. Så er den ferdig. Men tilbehør, som sukker, kanel og smør følger ikke med.

Si din mening om brunost på tube nederst i saken!

- Pris har ingen betydning

Kjendiskokken Bent Stiansen tror Fjordland kommer til å selge godt med ferdig havregrøt.

- Ære være Fjordland hvis de lykkes med dette. Det forteller bare hvor ekstremt rike vi ha blitt, penger betyr ikke noe lenger. Jeg vil tro man selv kan lage en porsjon havregrøt med vann og melk for en fjerdedel av prisen - tre-fire kroner, sier Stiansen som mener folk som kjøper dette ikke kan komme å kage på høye matvarerpriser.

Fjordland feiret salgsuksessen byggrøt med middag hos Stiansen i fjor.

- De hadde solgt hundretusenvis av porsjoner med byggrøt. Da klarer de å selge havregrøt også. Men jeg lager min havregrøt selv, understreker Stiansen.

Sparer oppvask

Cirka 20 kroner mener Fjordland det vil koste for en porsjon (375 gram) med havregrøt  i butikken. Men prisen kan variere fra kjede til kjede.

- Hva tenker du om nordmenn som ikke ønsker å lage havregrynsgrøten selv?

- Det er det med å få ting ferdig. Man sparer oppvask. Vi ser at det er ønske og behov for stadig enklere løsninger. Vi ser det er den retningen det går., svarer kommunikasjonssjefen.

- Er det enklere å kjøpe Fjordland havregrynsgrøt enn å lage grøten selv?

- Ja, det er jo det. Man sparer oppvask og det går raskere og man slipper å ha ingredienser. Fjordland havregrøt har en litt overraskende på smak. Den er laget på kuttet, og ikke valset, havre. Så smaken blir litt forskjellig fra den man lager selv.

- Som å selge kokt vann

Kjøkkensjef Lars Erik Vesterdal ved Rica Nidelven sier han aldri vil servere ferdig havregrøt, verken til gjester eller egne barn.

- For meg er dette som å selge ferdigkokt vann. Jeg trodde jeg hadde sett bunnivået med ferdigmost banan på glass i butikken. Jeg synes ferdig havregrøt høres ut som tull.

Hver morgen lager jeg havregrøt til barna mine. Det tar to minutter. Hvor enkelt skal det bli? spør Vesterdal retorisk.

- Hvis folk ikke har tid til å lage havregrøt må de leve et forferdelig liv. Mat er så viktig at mat ikke kan prioritere det bort. Man må ikke ta fra barna og oss gleden med å lage mat. Det kjemper jeg for. Det er en greie å lage maten også, ikke bare å spise den.

Si din mening om brunost på tube nederst i saken!

foto
Kommunikasjonssjef Anne Marit Rødland i Fjordland AS har stor tro på sitt nye produkt, ferdigprodusert havregrøt. Foto: Fjordland
foto
Kjendiskokken Bent Stiansen tror Fjordland vil selge mye ferdig havregrøt, men han vil lage sin egen grøt selv. Foto: NTB Scanpix
foto
Kjøkkensjef Lars Erik Vesterdal ved Rica Nidelven mener det er bare tull å lage et ferdig-produkt av havregrøt, som er så enkelt å lage fra før. Foto: Espen Bakken