Dette er definitivt den mest robuste telefonen jeg noen gang har prøvd, så for en gangs skyld stemmer reklamen. Telefonen har blitt testet hardt, den har havnet i bakken og fått mye regnvann på seg. For ikke å snakke om svette, mye svette, i lomma på lange treningsturer. Det eneste som hittil ikke er prøvd er Bike-o-meteret; funksjonen som gjør dette til en sykkelcomputer. Jeg kan uansett avsløre at du neppe kan sykle lange ritt, med mindre du har med en rekke oppladede batterier i baklomma sammen med bananer eller "gel".

Byggesett

Når du første gangen åpner esken med telefonen, virker det som om du har fått et svært avansert kinderegg av et byggesett. Her ligger en metallbøyle, et løst baklokk, kamerahette og dobbelt sett med deksler og ¿låser¿ i orange plast, samt en dempematte i gummi. Det skal innsats til for å sette den sammen uten å åpne manualen.Det er først etter at du har montert saken du føler at du har noe robust i handa. Eneste virkelig utsatte punkt er skjermen, som er god og stor men som ganske fort får sårmerker når den får tøff behandling. Her burde Siemens utstyrt pakken med en ekstra skjermfolie til beskyttelse. Når det er, må det igjen fremheves at skjermen er i toppklasse i sitt prissegment. God fargegjengivelse til bilder og spill samt romslig plass til å lese mange linjer samtidig på wap.adressa.no.

Bra kamera

En sammenligning av kamera på mobiltelefoner fører M65 opp helt i tet blant de med 640 pikslers bredde. I dagslys greier de fleste seg noenlunde bra, denne blir aldeles strålende. I motlys ser andre telefoner ofte helt håpløse ut, men her kompenserer automatikken såpass godt at bildet blir akseptabelt. Vi har allerede hatt flere bilder på "trykk" i Adresseavisens nettutgave.

Gode funksjoner

Telefonen er lett å bruke, med ikonbasert menystyring, gode og store taster og en joystick som virkelig er en fryd å bruke. Meldingsskrivingen er god og rask, men T9-ordboka kan være litt kjelkete å venne seg til. Adresseboken og kalenderen er også et lite kapittel for seg selv. Den er meget avansert, lett og bruke og fungerer som et nyttig hjelpemiddel. Her får du nyeste Java-teknologi, tre medfølgende spill og tre nytteprogram av god kvalitet. Under menypunktet Ekstra finnes mange nytteprogram som du forventer å finne på en moderne telefon, som kalkulator, enhetsomregner, lydopptaker vekkeklokke. Til og med stoppeklokke (!) som ikke engang supertelefonen SE P900 er utstyrt med fra fabrikken.

Noe mangler

Hva er det den mangler? Ikke mye, for den medium avanserte bruker av i dag. Men den har ikke Bluetooth for overføring av f. eks bilder til pc-en. Den støtter ikke Edge-teknologi (mellomfasen mellom dagens nett og 3G). Den kan ikke spille MP3-låter og den har heller ikke radio. MP3 er ikke noe stort savn så lenge det ikke finnes en mulighet til å lagre på eksterne minnekort. Her finnes heller ikke mulighet til Instant Messaging (heller ikke den kommende push-to-talk) eller en innebygget lommebok. Men hadde telefonen støttet alt dette, ville prisen vært en annen, og telefonen trolig tilhørt et annet brukersegment. Er den et godt kjøp? Sammenligner vi med telefonens argeste konkurrent, Nokias sprut-og-støt-sikre 5140, blir det skjermen som avgjør vinneren. Siemens M65 har en langt bedre skjerm enn alle konkurrentene i klassen.